5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kaldırımlarda işportacı işgali

Şanlıurfa'da kaldırım üzerinde satış yapan işportacılar vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Kent merkezinde büyük caddeler üzerine tezgah açan işportacılar, yayaların geçiş yollarını engellediği için vatandaşların tepkisine neden oluyor. Kaldırım üzerlerine kurulun tezgahlar yüzünden geçiş yapamadıklarını söyleyen vatandaşlar, işportacılar tarafından kapatılan kaldırımlara bir çözüm bulunmasını istiyor.

Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler şehrin her noktasında işportacılara yönelik operasyonlar düzenliyor. Caddelerde dükkan önlerine ve kaldırımlara tezgah açarak satış yapan ve yaya kaldırımlarını işgal eden esnaflar, önce uyarılıyor. Bu ikazlara uymayanlara daha sonra para ve kapatma cezası uygulanıyor. Zabıta tarafından işportacılara geçiş verilmese de işportacılar yapılan denetimlere ve uygulanan cezalara aldırış etmeden kaldırım üzerine tezgah açmaktan vazgeçmiyor.

İşlerinin kötü olduğunu kaydeden işportacılar, ekmek paraları için çalıştıklarını yapacak başka işlerinin olmadığını söylerken, vatandaşlar ise kaldırım işgaline bir çözüm bulunmasını istiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2008 Cuma 16:02:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hatice berberoğlu IP: 78.171.43.xxx Tarih : 9.02.2008 23:27:43

bende bir urfalı olarak bu durumdan inanılmaz rahatsızım bence bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerek şanlıurfann merkezinde özellikle yıldız meydanınn olduğu yerde çok kötü bir işgal durumu söz konusu gürültü ve görüntü kirliliği var belediye başkanımızın bu konuda büyük şehirleri örnek almasını istiyorum çünkü urfamızda büyük bir şehir umarm buyorumumu ciddiye alırsınız şimdiden teşekkür ederm