5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kalp ameliyatı oldu sakat kaldı

Harran ilçesine bağlı Yakın Yol köyünde ikamet eden Mehmet Ayabe, oğlunun Ankara'da yapılan kalp ameliyatı sonrası sakatlandığını öne sürdü.

Baba Mehmet Ayabe, 3 Şubat 2006 yılında kalp damarlarında tıkanıklık olduğu gerekçesi ile ameliyat edilen 4 yaşındaki oğlu Ahmet'in hastaneden sağ salim ve yürür vaziyete çıktığını ancak 3 Temmuz 2008 tarihli ikinci ameliyatta ayaklarının sakatlandığını öne sürdü. Ayabe, doktorlardan şikayetçi olacağını belirterek, "Çocuğum doğduğunda gayet sağlıklıydı. 2 yaşına geldiğinde yürüyordu. O yaşta kalp damarlarında tıkanıklık olduğu ortaya çıktı. Biz de anjiyo için Ankara'ya gittik. 3 Şubat 2006'da yapılan birinci ameliyat başarılı geçti. Ameliyattan sonra hastaneden ayrıldık. Ancak 17 ay sonra çocuğumuzun rahatsızlığının tekrar baş gösterdiğini görüp hastaneye gittik. Hastanedeki sorumlu doktorlar oğlumun ikinci bir ameliyata girmesi gerektiğini söyledi. İkinci ameliyatı da yaptırdık. Ancak altı gün sonra çocuğumuzun ayaklarının hareketsizliği bizi endişelendirdi. Doktorlara 'Oğlumun iki ayağı tutmuyor, çocuğuma neler oldu?' dedim. Bana bazı tıbbi kavramlar söylediler, anlamadım. Daha sonra fizik tedavi uygulanarak ayaklarının açılacağını söylediler. Şimdi çocuğum ayaklar altında sürünüyor. Ailece maddi ve manevi olarak çok yıprandık. Şu an borçlanmış vaziyetteyim. Çocuğum için hiçbir işlem yapamıyorum. Çünkü çocuğumun durumunu gösterecek bir raporum dahi yok. Bizler mağdur edildik" iddialarında bulundu.

Sağ salim dünyaya getirdiği oğlunun bacaklarının ameliyat sonrasında sakatlandığını öne süren anne Ayşe Ayabe ise yetkililerden yardım beklediğini söyledi. Anne Ayşe Ayabe, "İkinci ameliyattan altı gün sonra çocuğumun ayaklarının hareketsiz olduğunu fark ettim. Şimdi yerlerde sürünüyor. Yetkililerden ve Sağlık Bakanlığı'ndan bu işe el atmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 11:04:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?