30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Kamu-Sen: Nemalar alın teridir, ödeyin

Kamu-Sen Şanlıurfa Temsilcisi Ahmet Alataş, çalışanlara ödenecek nemaların kalan bölümlerinin yüzde 2 aylık faizle çalışanlara ödenmesine tepki gösterdi. Kamu-Sen tarafından konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Kamu-Sen Temsilcisi Ahmet Alataş, 1987 yılından itibaren zorunlu olarak yapılan kesintilerin kanun gereğince en yüksek değer üzerinden değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Açıklamada hükümete tepki gösteren Alataş, "Devlet rantiyeciye, tefeciye yüzde 200 repo verirken, çalışanların tasarruflarına devletin imkanları bu kadar deyip komik oranlarda faiz uygulandı. Zorla peşin olarak kestirdiği tasarrufları takside bağladı ve komik faiz oranlarıyla çalışanlara geri ödemeye başladı. Şimdi ise Ziraat Bankası aracılığıyla nema karşılığında çalışanlara yüzde 2 aylık faizle kredi teklif etmektedir. Yani devlet, vatandaşın kendi parasını vatandaşa aylık yüzde 2 faizle ödemeyi teklif etmektedir. Böyle bir uygulama ancak bizim ülkemizde olabilir ve bizim devlet adamlarımızın aklına gelebilir" dedi.

Nemalarla ilgili çalışanlara yapılan kredi teklifini hukuksuzluk ve haksızlık olarak değerlendiren Alataş, "Devlet, çalışanların alın terinden kesilen bu paraları defaten ödesin. Aksi takdirde yapılan bu teklifi, hukuksuzluk, haksızlık, adaletsizlik yanında çalışanlara karşı da hakaret olarak algılıyoruz. Yüzde 95’i yoksulluk sınırı altında ücretle çalışan ücretlilerin içinde bulundukları zor durumdan faydalanmaya çalışmak hukuk devletiyle bağdaşmaz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2005 Pazartesi 14:19:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?