5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kamyon lastiğinden suikast silahları çıktı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde düzenlenen operasyonda, bir kamyonun 'arka yük denge' lastiklerinde saklı 9'u Glock marka tabanca ve 10'u 'suikast silahı' olmak üzere toplam 78 adet silah ile 80 şarjör ele geçirildi.


Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucunda, Şırnak'ın Silopi ilçesinden gelen N.D. yönetimindeki 63 DU 313 plakalı kamyon, Viranşehir'de durduruldu.

Aramada, aracın 'arka yük denge' lastiklerinde gizlenmiş halde 16 Kalaşnikof, 10 adet Polonya yapımı 'suikast silahı' olarak da bilinen uzun namlulu silah ve 9'u Glock marka 52 adet tabanca olmak üzere, toplam 78 adet silah ele geçirildi. Sürücü N.D. gözaltına alındı. N.D.'nin emniyetteki sorgusunun ardından yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Silahların 'PKK üyelerine ulaştırılmak üzere Irak'ın kuzeyinden getirilmiş olabileceği' ihtimali üzerinde duruluyor. Bu arada sürücü N.D.'nin 1994 yılında Şırnak'ın Cizre ilçesinde yapılan yol kontrollerinde, Irak'ın kuzeyinden temin edildiği belirlenen, terör örgütü PKK'ya ulaştırılmak üzere 18 adet Kalaşnikof silah ve silahlara ait çeşitli mühimmatla yakalandığı ve 'örgüte lojistik destek sağlamak ve yardım yataklık yapmak' suçundan tutuklandığı öğrenildi.

Şanlıurfa'da yıl içerisinde bir defada en fazla silahın yakalandığı operasyonla ilgili geniş çaplı soruşturma sürdürülüyor.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2007 Cumartesi 03:40:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
soner arıkan IP: 88.224.71.xxx Tarih : 15.10.2007 16:07:52

saygıdeger sanlı urfalı kardeslarem bunlar sadece sıze ve ailenıze yanı urfa halkına zarar verır neden sorarsanız şimdi gecen hafta sehıt dusen kardeslerımız yanı pkk lı olarak bılınen insanlar rın yapmış oldugu seylerı sızde bılıyorsunuz o halde neden butur seylerle gundeme gelıyorsunuzz anlamış degılım yanı bunlar sadece sbıze zarar verır bu kadar