5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kan bağışına yoğun ilgi

Şanlıurfa'nın Akçakale Müftülüğü, 2009 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında kan bağışı kampanyası başlattı.

Akçakale Belediyesi M. Selçuk Polat Aile Parkı'nda açılan kan bağışı standına, ilçede bulunan din görevlilerinin yanı sıra vatandaşlarda kampanyaya ilgi gösterdi.

Yetkililer, kan bağışı kampanyasının Akçakale İlçe Müftülüğü ve Şanlıurfa Kızalay Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlendiğini söyledi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde kan bağışı kampanyası başlattıklarını ifade eden Akçakale İlçe Müftüsü Hüseyin Ortaç, "Bütün vatandaşları kan bağışı yapmaya davet ediyoruz. Kan vermek insani bir görevdir. Bizlerde din görevlileri olarak insanlığa bir hizmet yapmak istedik. Bu amaçla kan bağışı kampanyası başlatmış olduk. Camiler ve din görevlileri kapsamında ayrıca 6 Ekim Salı günü saat 20.00 de Halk Kütüphanesinde, cami-cemaat ilişkisi konulu konferans verilecek. Ayrıca 7 Ekim Çarşamba günü ikindi namazına mutakip mevlid-i şerif okutulacaktır. Her iki etkinliğe vatandaşlarımızı davet ediyoruz" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 11:33:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?