5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kan davası 4 can aldı

Şanlıurfa merkeze bağlı Büyükalanlı köyünde eski bir husumetten dolayı iki aile arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışmada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti. Olay yerine çok sayıda Jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. 

Şanlıurfa'da meydana gelen ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı çatışmanın iki aile arasındaki kan davasından meydana geldiği öğrenildi.

Bugün sabah saatlerinde Şanlıurfa Merkeze bağlı Büyükalanlı köyü yakınlarında arazilerine gitmek için yola çıkan Necmi D., Halit D., Mustafa D. ve yakınları olduğu sanılan Zeki A., köyün 3-4 kilometre dışında dağlık alanda silahlı saldırıya uğradı. Yaklaşık 5 kişi tarafından uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda 4 şahıs da olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırının eski bir kan davası yüzünden meydana geldiği ileri sürülüyor. Bölgeyi ablukaya alan jandarma şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Şanlıurfa'da meydana gelen ve 4 kişinin öldüğü silahlı saldırının sır perdesi aralanıyor.  İddiaya göre, Durmuş ve Akkuş ailesi arasında 3 yıldır devam eden arazi anlaşmazlığı nedeniyle zaman zaman kavgalar yaşandı. Yaşanan bu kavgalarda bugüne kadar Durmuş ailesinden 6 kişi hayatını kaybetti. Kan davasına dönüşen arazi anlaşmazlığı nedeniyle bugün sabah saatlerinde Büyükalanlı köyü yakınlarında pusu kurduğu ileri sürülen Durmuş ailesi Akkuş ailesi fertlerinden Zeki Akkuş'u öldürmek istediği iddia edildi.

Burada taraflar arasında çıkan silahlı çatışmada Necmi Durmuş, Halit Durmuş, Mustafa Durmuş ve Zeki Akkuş hayatını kaybetti. Bu olayın ardından arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kan davasında ölenlerin sayısı 10'a yükseldi.
Bölgede çalışmalarını yürüten Jandarma ekipleri olaya karıştığı tahmin edilen 5 kişiyi yakalamaya çalışıyor.
 

Şanlıurfa merkeze bağlı Büyükalanlı köyünde silahlı çatışma sorası hayatını kaybeden 4 kişinin cenazeleri hastane morguna getirildi.
Merkeze bağlı Büyükalanlı köyünde çıkan silahlı çatışmada öldürülen 4 kişiden Necmi, Halit ve Mustafa D.'nin cenazesi ambulanslarla Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Zeki A.'nın cenazesi ise Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Cenazelerin getirildiği sırada, polis hastanede adeta kuş uçurtmadı. Hastane giriş ve çıkışlarını denetim altında tutan polis, üst araması yaptı. Hastanede D. ailesinin yakınları ağıtlar yaktı, kimileri fenalık geçirdi.

Fenalık geçiren bir kişi, yakınları tarafından hastane aciline kucakta götürüldü.
Bu arada, Halfeti'de bugün düzenlenen bir etkinlik için söz konusu ilçede bulunan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan da yetkililerden olayla ilgili bilgi aldıktan sonra, programını yarıda keserek kavganın yaşandığı köye hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 15:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?