5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kan davası barışla noktalandı

Şanlıurfa'da bir kişinin ölümüyle başlayan kan davası, barışla sonuçlandı.

Kan davalı C. ve D. aileleri, DTP Şanlıurfa İl Teşkilatı'nın araya girmesiyle el sıkışarak aralarındaki husumete son verdi.

Şanlıurfa'da ocak ayında bir kişinin öldürülmesiyle iki aile arasında başlayan kan davası, DTP'lilerin araya girmesiyle kısa sürede barışla sonuçlandı. DTP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan, kan davalı olan Şanlıurfalı D. ve C. ailelerini barışa ikna edince bugün iki aile için barış töreni düzenlendi.

Şehitlik Çamlık Çay Bahçesi'nde düzenlenen barış törenine Eski DEP milletvekili Selim Sadak, DTP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri, kan davalı D. ve C. ailelerinin fertleri ile kalabalık davetli topluluğu katıldı. Okunan duanın ardından kan davalı ailelerin fertleri el sıkışıp öpüşerek aralarındaki husumete son verdi.

Burada bir konuşma yapan Demokratik Toplum Partisi (DTP) Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan, DTP olarak hiçbir sorunun şiddetle, kanla ve kavgayla çözümünden yana olmadıklarını söyledi. Ayhan, "Temel felsefemiz, temel yaklaşımımız yaşa ve yaşat ilkesidir. Ölümün, öldürmenin hiçbir soruna çözüm olamayacağına inanıyoruz. Her günümüzün bu barış yemeğinde, bu kardeşlik gününde bir araya geldiğimiz gibi olmasını istiyoruz. Ve bütün insanlarımızın da sorunlarını diyalogla, uzlaşma ve konuşma kültürü ile çözmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Temennilerinin, umutlarının bu tablo ile bütün halka örnek olması ve bu acıların, bu sıkıntıların yaşanmaması olduğunu dile getiren İbrahim Ayhan, "Arzumuz, benzeri olayların bir daha ilimizde ve bölgemizde yaşanmamasıdır. Bizler de bunun için elimizden geleni yapacağız. Bunların önlenmesi için çaba sarf edeceğiz" şeklinde konuştu.

Barış törenine katılan kapatılan eski DEP milletvekili Selim Sadak, "Her şeyin temeli, tüm toplumun huzurunun ve iç barışının sağlanmasıdır. Bölgeler kendi aralarında barışı sağlayamazsa ülkede huzur yakalanmaz. Ülke kendi iç barışını yakalayamazsa dünya barışına katkı sağlamaz. Bu vesileyle ilk önce temelden barışın sağlanması, ülkede barışın sağlanması gerekir. Ben gecemi gündüzüme katarak bölgesel iç barışla ilgili kan davası adı verilen bu çirkin sosyolojik geleneği sona erdirmek, yargısız infazları, töre cinayetlerini ortadan kaldırmak, bölgenin kendi iç barışını sağlamak için çalışıyorum. Ülkede akan kanın durmasını ve barışın sesine kulak verilmesini istiyorum. Temennimiz insanların acısını dindirmektir, bunun çözümü de barıştır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından davetliler, toplu halde barış yemeği yedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2008 Pazar 18:42:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?