5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kan davası barışla sonuçlandı

KAN DAVASI BARIŞLA SONUÇLANDI

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde kan davalı olan Görgün ve Yıldırım aileleri Suruç Belediye Başkanı Ethem Şahin ve Demokratik Toplum Partisi (DTP) Suruç ilçe Başkanı Halit Yıldıztekin tarafından barıştırıldı.

2 yıl önce aralarında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada Arif Görgün isimli şahıs Muhittin Yıldırım tarafından öldürülmüştü. İki aile arasında başlayan husumet kan davasına dönüşmeden Suruç Belediye Başkanı Etem Şahin ve Suruç DTP ilçe Başkanı Halit Yıldıztekin'in araya girmesiyle barış sağlandı. Küçük Ova köyünde sağlanan barış yemeğine, Suruç Belediye Başkanı Etem Şahin, DTP ilçe Başkanı Halit Yıldıztekin, Onbirnisan Belediye Başkanı İ. Halil Parıldar, Suruç İlçe Müftüsü Mustafa Altun ve iki aile mensupları katıldı.

Barış yemeğinde konuşan Suruç İlçe Müftüsü Mustafa Altun, ilçede bu tür barış yemeklerinin yapılması, ailelerin bir araya gelerek kardeşçe barış içerisinde yaşamaları kadar kutsal ve değerli bir duygu olmadığını belirtti. Altun, "Zaten dinimiz de kan davası gütmek insanların birbirini öldürmek caiz değildir" dedi.

Belediye Başkanı Etem Şahin ise, bir anlaşmazlık yüzünden iki aile arasında başlayan husumetin büyümeden, her iki aile büyüklerinin bir araya gelmeyi kabul etmesinin takdir edilecek bir durum olduğunu söyledi. Şahin, "Çağımızda barış adımlarının atıldığı bir dönemde, ilçemizde bu ailelerin barışması biz Suruç toplumunu sevindirdiği gibi, diğer husumetli olan ailelere de örnek olmasını diliyorum. Artık insanların bir birini öldürme çağı geride kalmıştır. İnsanlarımızın barış ve kardeşlik içersinde

yaşamaları gerekir. Bu tür olayların artık ilçemizde yaşanmamasını diliyoruz. Her iki ailenin barışmasına vesile olan tüm duyarlı insanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Öldürülen Arif Görgünün akrabası Mehmet Görgün de, "İlçemizde bu tür kan davalarının son bulmasını istiyoruz. Kan davalarıyla gündeme gelmek istemiyoruz. Kardeşçe yaşamak kadar güzel bir şey yoktur. Bizim yaptığımız bu barış diğer kan davalı ailelere de inşallah örnek olur" dedi.

KAN DAVASI BARIŞLA SONUÇLANDI
KAN DAVASI BARIŞLA SONUÇLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 17:35:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kadir demir IP: 81.213.74.xxx Tarih : 11.12.2009 16:50:55

her şey için teşekkürler sağolun iyiki varsınız