5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kan davasına son

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, kavgalı iki aileyi bir araya getirip barışmalarını sağladı.
Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesinde iki aile arasında bir kişinin öldürülmesiyle başlayan kan davasını, Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl ile Belediye Başkanı Abdülhekim Ayhan husumetin sona ermesi için ikna etti. Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan da kavgalı aileleri bir araya getirerek barışmalarını sağladı.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde iki yıl önce Aydemir ve Erzak aileleri arasında bir kişinin öldürülmesiyle başlayan kan davası, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'ın da katıldığı barış yemeğiyle sona erdi. İki aile arasında kan davasının başlamasının ardından Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl ile Belediye Başkanı Abdülhekim Ayhan husumetin büyümemesi ve başka insanların da hayatını kaybetmemesi için Aydemir ve Ezrak ailesinin ileri gelenleriyle görüşmeye başladı.

Kaymakam Aygöl ve Başkan Ayhan'ın uzun süren
görüşmelerinin ardından her iki ailenin de barışmaya ikna olması üzerine olayın yaşandığı Güneren köyünde bir barış töreni düzenlendi. Törene Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhekim Ayhan, aşiret üyeleri ile iki aileye mensup yaklaşık iki bin kişi katıldı.
Köy meydanında kurulan çadırda açılan yer sofrasında birlikte yemekler yenildi. Bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, kan davasına son veren ve barışı tercih eden aileleri alkışladığını belirterek, "Yapılan yanlış sonucu burada bir insanımız ölmüş. Bunun ardından başlayan husumet nedeniyle köyü terk etmek zorunda kalanlar var. Olayların büyümemesi, insanlarımızın yanlış da ısrar etmemeleri için Kaymakam ve Belediye Başkanımız gayret gösterip aileleri barışma noktasına getirdi.

Barışmak, sevgiyle birbirimizi kucaklamak her zaman için en doğrusu, en güzelidir. Buna katkı sundukları için her iki aileyi de kutluyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Halil Ezrak ile İbrahim Aydemir'i Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan birbiriyle tokalaştırıp barıştırarak kan davasını sona erdirdi. İki ailenin ileri gelenlerinin birbirleriyle barıştıklarını ilan eden tokalaşmasının ardından kurulan çadırda barış yemeği yenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2009 Pazar 14:12:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?