4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Kan davasından dönüldü!

HUSUMETLİ AİLELER BARIŞ YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

Şanlıurfa'da iki aile arasında kavga sırasında bir gencin hayatını kaybetmesiyle başlayan husumet, kan davasına dönüşmeden barış ile sonuçlandı.

Şanlıurfa'da Gök ve Çelik aileleri arasında 2 yıl önce çıkan kavga sonucunda Eyüp Sabri Çelik isimli genç hayatını kaybetti.

Husumetin kan davasına dönüşmemesi için devreye kentin ileri gelenleri girdi. Şanlıurfa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar'ın araya girmesi ile iki aile bir araya getirildi. Konuk evinde düzenlenen barış yemeğine Şanlıurfa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ve her iki aile mensupları katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Durmuşlar, çevreye bakıldığında barışın ve huzurun ne kadar önemli olduğunu belirterek, "İlimizde böyle barışların ve huzurların olması bizleri çok memnun ediyor. Bu kan davasının barışla neticelenmesinden dolayı çok memnun oldum. Barış ve huzurun daim olmasını diliyorum. Her iki ailenin fedakarlık gösterip bizi kırmayarak barıştıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

Ölen gencin babası Hacı Sabri Çelik, "Bu kan davalarında kanı kanla temizlemek mümkün değildir. Kanı suyla yıkamak, barışla sonuçlandırmak en büyük erdemdir. Bir de kan parası denen bir olay var. Bu kan paralarının alınmasına bizzat ben karşıyım. Bu kan davası ne para ile alınır ne de satılır. Bir insan ölmüşse yerini ne para ne pul, ne de kan davası doldurabilir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dua okundu ve misafirlere yemek ikramında bulunuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2010 Pazar 15:37:04
Güncelleme :20 Haziran 2010 Pazar 16:24:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?