5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kanadalı heyet şehre hayran kaldı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili, Asya Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı ve Dışişleri Komisyonu Katibi A. Emin Önen'in davetlisi olarak Şanlıurfa'ya gelen Kanadalı heyet, Şanlıurfa'ya hayran kaldı.

Şanlıurfa Milletvekili A.Emin Önen heyete ev sahipliği yaparak, kentin tarihi ve kültürel mekanları gezdirdi. Göbeklitepe, Balıklıgöl, mozaikler, müze ve Harran'a hayran kaldıklarını dile getiren misafir heyet, bölgenin turizme kazandırılması konusunda ellerinden geleni yapacaklarını ve bölge insanının sıcak kanlılığından ve bu misafirperverlikten dolayı müteşekkir olduklarını belirttiler. Aynı zamanda bölgenin yatırıma çok müsait olduğunu, yakın gelecekte Kanadalı yatırımcıları buraya yönlendireceklerini kaydeden heyet, Şanlıurfa'ya hayran kaldılar.

Heyetin ziyareti ile ilgili konuşan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili A. Emin Önen, "Bölgemiz turizm konusunda maalesef yeteri kadar tanıtılamamıştır. Oysa bir kültür ve medeniyet başkenti olan Şanlıurfa'mız; gerek tarihi mekanlarıyla, gerek zengin kültürüyle ve gerekse konaklama olanaklarıyla turizm konusunda iddialı hale gelmelidir. Bu tür davetlerimiz sıklıkla devam edecektir. Biz siyasilerin bir görevi de bu olmalıdır. Ne kadar çok tanıtım yaparsak bundan bölgemiz kazanacaktır. Buna paralel olarak istihdam alanları açılacak ve ekonomik yönden kalkınma sağlanacaktır. Bu konularda gerek valiliğimiz ve gerekse İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz gereken çalışmaları yapmaktadırlar" dedi.

Heyet daha sonra Şanlıurfa Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Yusuf Yavaşcan ile bir süre görüştü. Akşam da kendileri için düzenlenen sıra gecesini ilgiyle izleyerek hayranlıklarını dile getiren heyet, 2 gün süren temas ve ziyaretlerden sonra Şanlıurfa'dan ayrıldılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 13:39:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?