5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kanal Urfa'dan Göbeklitepe belgeseli

KANALURFA GÖBEKLİTEPE BELGESELİNİ HAZIRLADI

Şanlıurfa'da uyduda yayın yapan Kanal Urfa Televizyonu program yapımcılarından Yusuf Sabri Dişli ile Kurgu ve Yönetmenliğini Yunus Emre Çiçek'in üstlendiği Göbeklitepe belgeseli çekildi.

Göbeklitepe kazı başkanı Prof Klaus Schmidt ve eşi Çiğdem Köksal Schmidt ile birlikte 1 gün boyunca çekim yapıldı.

Prof. Dr. Klaus Schmidt'in kazıyla ilgili ilk defa Türkçe bilgi verdiği programda, Alman Arkeoloji Enstitüsü tarafından Göbeklitepe'ye yaptırılacak olan ziyaretçilerin hem kazı çalışmaları hem de tapınakta bulunan anıtları izleyebilecekleri gezi alanları, kapalı gezi iskelesi proje animasyon çalışmaları görüntülü olarak yer alıyor.

Belgeselin Kurgu yönetmenliğini yapan Yunus Emre Çiçek konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Amacımız Göbeklitepe'nin önemini Şanlıurfa halkına ve sonra tüm dünyaya tanıtmaktır. Küçükte olsa bir katkı sağlayacağız. Sonuç olarak çekimler de amatör bir ruhla çalışıyoruz. Ama bizim isteğimiz akademik terimlerden kurtularak halkın anlayacağı bir dilde göbekli tepeyi anlatmaktır" dedi.

Bu arada, Almanya'da yayınlanan Der Spıegel Dergisi'nin, Haziran 2006 sayısında Hz. Adem ile Hz. Havva'nın Göbeklitepe'de buluştuğunu açıklanması ve konuya 11 sayfa yer ayıran derginin haberleri için kazı başkanı Klauss Schmidt, "Adem ile Havva'nın burada yaşadığını söylemek doğru olmaz. Çünkü bizim işimiz arkeolojik kazılar yapmak. Bu söylenenleri çok doğru bulmuyorum. Dergi ortalığı biraz karıştırdı" diye açıklama yapmıştı.

KANALURFA GÖBEKLİTEPE BELGESELİNİ HAZIRLADI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2009 Pazar 14:24:05
Güncelleme :8 Kasım 2009 Pazar 20:00:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?