4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Kanala uçan aracın sürücüsü kayboldu

BÜTÜN KÖYLÜ KANALDA BOĞULAN İSMAİL'İ ARADI

Şanlıurfa'da 18 yaşında, ehliyeti olmayan İsmail Demir kullandığı otomobil ile sulama kanalına uçtu. Yaklaşık 4 saat boyunca İsmail'i arayan köylüler ve dalgıçlar genç çocuğun cesedine ulaşamadı.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'nın Çekçek Köyü'nde meydana gelen olayda, 18 yaşındaki İsmail Demir, plakası belirlenemeyen otomobille Şanlıurfa merkezden köye gitmek isterken, direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine kanala uçtu. Olayı fark eden köylüler, genç çocuğu kurtarmak isterken, genç İsmail kanalın akıntısında kapılarak ortadan kayboldu. Daha sonra köylüler olay yerine jandarma ekiplerini çağırdı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri yaptıkları incelemenin ardından 112 ekipleri ve sivil savunma ekiplerine bağlı su altı dalgıçları çağrıldı.

Olay yerine gelen dalgıçlar ve köylüler, İsmail'in cesedini aramaya başlarken, 112 ekipleri hazır bekledi. Havanın kararması ile birlikte umutları da tükenen köylüler, çaresizce dalgıçları seyretmeye başladılar. Havanın kararması ile birlikte dalgıçlar ışıkları yakarak İsmail'i aramaya başladılar. Bir an cesedi bulduklarını sanan köylüler metrelerce koşarak heyecana kapıldı. Bir otomobilin ışıklarını kanal üzerine tutan köylüler, cesedi bulamayınca yine hüzünle karşılaştılar. Yaklaşık 5 saat boyunca İsmail'in cesedini arayan dalgıçlar, cesede ulaşamayınca çaresizce kanaldan çıktılar.

Olayın görgü tanıklarından bir kişi, otomobilin hızlı olduğunu ve direksiyon hakimiyetini kaybettiğini iddia ederek, "Otomobil sürücüsü 18 yaşındaki İsmail, sanırım Şanlıurfa'dan köye gelmek isterken, direksiyon hakimiyetini kaybetti. Daha sonra araba ile birlikte kanala uçtu. İsmail araç içerisinden çıktı ama suyun akıntısına kapılarak ortadan kayboldu. Jandarma ekiplerini çağırdık. Jandarma ekipleri incelemelerini yaptı ve şuan sualtı dalgıçları arama yapıyor. Bütün köy halkı olarak İsmail'in cesedine ulaşmaya çalışıyoruz fakat olumlu bir sonuç elde edemedik" dedi.

Olay yerine gelen Kısas beldesi Belediye Başkanı Ali Ersöz, olayla ilgili Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'a son bilgileri verdi. Gece geç saatlere kadar arama yapan dalgıçlar olumlu bir sonuç elde edemeyince kanaldan çıktı. Köylüler daha sonra araçlarına binerek olay yerinden ayrıldı. Olay yerine gelen İsmail'in abisi gözyaşlarına boğuldu. Sualtı ekipleri cesedin aranmasına yarın devam edecek.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

BÜTÜN KÖYLÜ KANALDA BOĞULAN İSMAİL'İ ARADI
BÜTÜN KÖYLÜ KANALDA BOĞULAN İSMAİL'İ ARADI
BÜTÜN KÖYLÜ KANALDA BOĞULAN İSMAİL'İ ARADI
BÜTÜN KÖYLÜ KANALDA BOĞULAN İSMAİL'İ ARADI
BÜTÜN KÖYLÜ KANALDA BOĞULAN İSMAİL'İ ARADI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2010 Çarşamba 23:31:00
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 09:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?