5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kandil yolunda yakalandı

Şanlıurfa'da terör örgütünün dağ kadrosuna katılmak isteyen 1 kişi ve bu kişiye kuryelik yapan 2 kişi, polis tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'da inşaat işçiliği yapan Ali U.'yu (20) terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna katmak için harekete geçen Muhittin I. (20) ile Metin G. (21) isimli şahıslar, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde Ali U.'ya pasaport çıkardı.

Pasaport masrafları terör örgütü tarafından karşılanan Ali U., daha sonra otobüsle Şırnak'ın Silopi ilçesine gitti. Ali U.'nun Kuzey Irak'a geçeceği bilgisini alan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, şahsı yakın takibe aldı. Silopi Habur Sınır Kapısı'ndan Kuzey Irak'a geçmek isteyen Ali U., polis tarafından gözaltına alınarak Şanlıurfa'ya getirildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguya alınan Ali U., kendisine kuryelik yapan şahısları ve terör örgütünün dağ kadrosuna katılacağını itiraf etti.

Şanlıurfa polisi, Ali U.'yu terör örgütünün dağ kadrosuna kazandırmak için yardım ve yataklık yapan Muhittin I.'yı Suruç ilçesinde, Metin G.'yi de Viranşehir ilçesinde yakalayarak gözaltına aldı. Her iki kişinin yapılan sorgulamasında, Metin G.'nin Viranşehir ilçesindeki Nevruz kutlamalarında polis aracına taş ve molotof kokteyli atmak, devletin araçlarına zarar vermek suçlarından arandığı tespit edildi. 3 zanlı, yapılan sorgulamalarının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Zanlıların savcılıkta ifade verme işlemleri sürüyor.

Ali U.'nun Kuzey Irak'a geçmesi halinde Zaho'da terör örgütü elemanları tarafından karşılanacağı ve buradan Kandil Dağı'na götüreceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 10:49:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?