5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kanser hastası Buşra'nın dramı

Akçakale İlçesi'nde kanser hastası Buşra Coşkun'un ailesi çaresizlik içerisinde kızlarının iyileşmesini bekliyor. 

Akçakale Süleymanşah İlköğretim Okulu 3/D sınıfı öğrencilerinden Buşra Coşkun (12) bir süre önce yakınları tarafından alınan topuklu bir ayakkabı ile yere düşmesi sonucu ayağının sağ tarafında ağrılar oluştu. 

Maddi durumu yerinde olmayan aile, çocuklarını bir yıl doktora götürmedi. Buşra’nın ağrılarının artması üzerine ailesi tarafından doktora götürüldü. Hastanede yapılan tahliller sonucunda küçük Büşra’nın ayağının oyluk kemiğinin kırılmış olduğunu, tedavisinin zamanında yapılmadığı için kırılan kemiğin iltihaplanarak kansere dönüştüğünü söylediler. Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Buşra için bir süre önce de Akçakale İlçesi'ndeki arkadaşları yardım kampanyası başlattı. 

Kızının hastalığından dolayı çaresiz olduğunu belirten baba Hamet Coşkun, "Kızımız gözlerimiz önünde eriyip gidiyor ve biz bir şey yapamıyoruz. Elimizde ne var+ ne yoksa tükettik. Şu ana kadar ciddi anlamda kimseden yardım alamadık. Bazen Akçakale Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım alıyoruz. Ancak o bizim hiçbir yaramıza merhem olmuyor. Bir sürü borç birikti. Nasıl ödeyeceğimizi bilmiyoruz. Bir hafta önce Ankara'dan geldik. Doktorlar bize artık hastamızı evimize götürmemizi söyledi. Kızımız acılar içinde kıvranıyor ve biz seyrediyoruz. Hayırseverlerin yardımını bekliyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2007 Perşembe 18:01:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nazan ozguler IP: 88.235.118.xxx Tarih : 24.03.2007 16:15:28
nerde asiretler nerde urfali is adamlari nerde urfaliyim ezelden diyen sanatcilariniz siz hala hurafelere seyhlere gayslara goturun bu bir damlacik cocuklari ve aci ceksin bu minik bedenler o götürdugunuz gayslar seylerde de ihale kurtlugu yapip hukumetle holdingler kurup sonrada size yolsul edebiyati yapsin istanbuldada kazandiklarini yesinler uyanin ya uyanin acikca seyhlerle kandirilip bu cocuklara ziyan ediyorsunuz saygilar