3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Kanserli anne öldü bebeği kurtuldu

KANSER HASTASI GENÇ KADIN DOĞUM SONRASI HAYATINI KAYBETTİ

Şanlıurfa'da 15 yaşında dini nikah ile evlendirilen akciğer kanseri genç kız, doğum sonrası hayatını kaybedince, doktorlar, yeni doğan bebeği için adeta seferber oldu. Ablasının ölüm haberini alan genç ise polis aracına yaslanarak ağlarken adeta yürekleri dağladı.

Şanlıurfa'da iddiaya göre, 16 yaşındaki Tanse M. ailelerin de kararıyla bir yıl önce dini nikah sonucu evlendirildi. Aradan geçen bir yıl içerisinde Tanse M. ile ismi öğrenilemeyen kocası arasında tartışma yaşandı. Tartışmaların giderek büyümesi üzerine duruma sinirlenen Tanse M., kocasından ayrılarak tekrar baba evine döndü. Ailesi ile tarım işçiliği yapan Tanse M. doğum sancısının bulunması üzerine dün gece ailesi tarafından Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'ne getirildi. Akciğer kanseri olduğu ve düşük yapma riski saplanan Tanse M., hemen doğum için ameliyata alındı. Doktorların büyük uğraşları sonucu sezaryenle doğumu gerçekleşti fakat, anne Tanse M. hayatını kaybetti. Sezaryenle doğumu gerçekleşen bebek ise doktorlar nezaretinde hemen yeni doğum ünitesine alınarak, solunum cihazlarına bağlandı. Kızlarının öldüğü haberini alan aile yakınları hastane önünde sinir krizleri geçirirken, genç kızın erkek kardeşi ablasının ölümüne dayanamayarak, polis aracına yaslanıp ağlayarak adeta yürekleri dağladı.

Genç kızın cenazesi otopsisi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yeni doğum ünitesinde bulunan ve 2 kilo 400 gram olarak dünyaya gözlerini açan bebek için ise Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde bulunan uzman doktorlar ve hemşireler seferber oldu. Bebeği yaşatmak için gece-gündüz çalışan hastane yetkilileri, çocuğun sağlık durumunun giderek iyiye gittiğini belirtti.

KANSER HASTASI GENÇ KADIN DOĞUM SONRASI HAYATINI KAYBETTİ
KANSER HASTASI GENÇ KADIN DOĞUM SONRASI HAYATINI KAYBETTİ
KANSER HASTASI GENÇ KADIN DOĞUM SONRASI HAYATINI KAYBETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2010 Cuma 15:08:04
Güncelleme :22 Ekim 2010 Cuma 17:21:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?