7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Kantinler kiraya verilecek

Şanlıurfa'da okullarda bulunan kantin, açık alan ve salonların kiraya verileceği bildirildi. 

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nun değişik 16. maddesine dayanılarak hazırlanan Okul-Aile Birliği Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayınlanarak 31.05.2005 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmeliğin 17. maddesi uyarınca resmi okullarımızdaki kantin, açık alan, salon ve benzeri yerler, okul-aile birliklerinizce 3. şahıslara müdürlüğümüzde kurulan ihale komisyonunca 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 35/d ve 5 1/g maddeleri gereği pazarlık usulüyle bir yıl süre ile Maliye Bakanlığı ile Bakanlığımız arasında yapılan protokol gereği kiraya verilmektedir. Bu protokol, 5 yıl süreyle devam edecektir. 

Yine Yönetmelik gereği bu yerlerden sağlanan kira gelirlerinden yüzde 3'lük arz bedeli düşüldükten sonra kalan net işletme bedelinin aylık yüzde 80'ni ilgili okulun okul-aile birliği hesabına, yüzde 20'si ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bankada bulunan kantin hesabına aktarılmaktadır.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü hesabına aktarılan paralar yine yönetmelik gereği müdürlüğümüzde okul müdürleri ve birlik başkanlarından oluşturulan komisyon tarafından öncelikle imkanları kısıtlı olan okulların ve öğrencilerinin eğitim-öğretimle ilgili (küçük onarım, araç-gereç alımı, yoksul öğrencilere yardım, kırtasiye, temizlik, hizmet alımı vb.) ihtiyaçlarında kullanılmak üzere komisyonca alınan kararlarla okulların birlik hesabına aktarılmaktadır. Aralık 2006 ayı itibariyle alınan 16 karar gereği; 382 bin 200 YTL okulların hesaplarına aktarılmış, böylece okullarımızın yukarıda belirtilen konularda maddi yönden desteklenmesine büyük ölçüde katkı sağlanmıştır. Bu uygulamaya önümüzdeki aylarda da devam edilecektir" denildi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2006 Cuma 11:21:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?