5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kapatma davasına her ilçede tepkiler

DTP'nin kapatılma davası, Şanlıurfa ve ilçelerinde basın açıklaması ile protesto edildi.

DTP'nin kapatılma davası; Şanlıurfa merkez, Viranşehir, Siverek, Halfeti, Suruç, Bozova, Ceylanpınar ilçelerinde basın açıklaması ile protesto edildi.

DTP Viranşehir İlçe Teşkilatı Başkanı Adnan Etli, "Siyasi partiler, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarındandır, demokrasinin gerçeğidir. Siyasi partiler, toplumun sorunlarını dile getiren, bunlar üzerine çözüm geliştiren ve ülke yönetimine talip olan vazgeçilmez kurumlardır. Ülkemizde geçmişte tek partili dönemden çok partili döneme geçilmiş, bununla demokrasinin tam işlemesi hedeflenmiştir. Ancak partimize karşı tahammülsüzlük, Türkiye'de farklı bir demokrasinin gerçekleştirilmek istendiğini işaret etmiştir. Geçmişte parti kapatılmalarının çare olmadığı görülmüştür. Bu yüzden partimizin kapatılması Türkiye'yi parti mezarlığına çevirmenin dışında hiçbir anlam taşımamaktadır" dedi.

Siyasi partilerin etkinlikleri ve propaganda faaliyetleri yasal hak iken, DTP'nin gerçekleştirmiş olduğu aktivitelerin bir bölümünün "bölücülük" olarak iddianamede yer alındığını belirten Etli, "Oysa ki söz konusu etkinliklerimiz, halkımızın demokratik taleplerini ifade eden demokratik ve barışçıl söylemlerini içeren meşru etkinliklerin ötesine geçmemiştir. Kürtler kültürel kimlikleri ile katıldıkları demokratik Cumhuriyet'in özgür yurttaşları olarak Türkiye'nin demokratikleşmesinde motor rolü oynayacaktır. 1990 yılından bu yana siyasi bir geleneğe sahip olan, 2 milyonu aşkın oy alan, siyasi seçimlerde 56 belediye, 22 parlamenter yüzlerce il genel ve belediye meclisi üyesi olan ve 10 milyona yakın tabana sahip tüzel kişilik kazanmış bir partiden bahsediyoruz. Antidemokratik uygulamalara ve baskılara rağmen bölgede birinci, genelde dördüncüdür. Kadına karşı pozitif ayrımı destekleyen, onları gerek siyasetin gerekse toplumun merkezine koyan bir partidir. Gençlerin siyasette söz sahibi olmasını sağlayan ve gençleri bilimsel ve sosyal aktivitelerle destekleyen bir partidir. Milliyetçi politikalarla ayrılıkçılığı körükleyen sistem politikalarının karşısında durarak demokratik ve özgür birliktelikten yana olan bir partidir" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 18:07:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AMARİ M.Emin DOĞAN IP: 78.169.16.xxx Tarih : 16.09.2008 21:09:20

DTP KAPATILMAMMALI....PARTIMIZ 2 MILYON İNSANIN İSTEGIYLE MECLISE GİRMISSE TEKARA HALKIN İRADESİYLE KOLTUKTAN İNMELİ...HALKIMIZ BUNU İSTEMIYOR....