5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kapkaççılar yakalandı

Şanlıurfa polisi, kent merkezinde plakası kapatılmış motosikletle kapkaç hazırlığındaki biri 2 kapkaç zanlısını suçüstü yakaladı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı devriye ekipleri, gece geç saatlerde Atatürk Bulvarı'nda kaldırım üzerine park ettikleri motosikletin plakasını kapatarak, etrafı gözeten 2 şahsı takibe aldı. Kapkaç hazırlığında bulundukları sırada suçüstü yapılarak yakalanan İ.G. (17) ile A.A. (20) isimli zanlılar gözaltına alındı. Polis şahıslarla birlikte kapkaç olaylarında kullandıkları
tespit edilen 63 YK 885 plakalı motosiklete de el koydu.
Emniyette sorgulanan zanlılardan İ.G., daha önce kapkaç yaptığı çantaların içindeki cep telefonlarının bir kısmını Haşimiye Çarşısı'ndaki seyyar telefonculara sattığını, 1 adet bayan altın yüzüğü, 1 adet altın kolye ve 1 adet altın bilekliği Süleymaniye Mahallesi'nde bulunan kuyumcu dükkanına 600 bin TL karşılığında sattığını, 1 adet yarım altını da Yıldız Meydanı'nda bulunan bir kuyumcu dükkanına sattığını itiraf etti. İ.G., ayrıca beyaz taşlı 1 adet altın bilekliği de A.A.'nın kız arkadaşına hediye ettiğini itiraf etti. Zanlılar, bayanlardan kapkaç yaptıkları çantaların içini boşalttıktan sonra Süleymaniye Mahallesi çıkışı köy yolunda, Devteşti Mahallesi İMKB Lisesi yanındaki boşluk alanda ve Kamberiye Mahallesi'nde bulunan Karakoyun Deresi içerisinde yaktıklarını da söyledi.

Polis, zanlıların ifadesi doğrultusunda yaptığı aramalarda ise, 1 adet bankamatik kartı, 2 adet cep telefonu1 adet MP3 çalar, 1 adet çanta ve 1 adet dijital fotoğraf makinesi ele geçirdi. Kapkaç mağduru bayanların da zanlıların kendilerini kapkaç yaptıklarını yüzlerine bakarak doğrulamaları üzerine 3 ayrı kapkaç suçundan sorgulanan 2 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Yoğun güvenlik önlemleri arasında polis araçları ile adliyeye sevk edilen zanlıların sorgulamalarının ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 17:48:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?