8
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞANLIURFA

Kar sürprizi

Şanlıurfalılar, 55 gündür yağmur yüzü görmezken, bugün yılın ilk kar yağışıyla karşılaştı. 

Şanlıurfa'da bugün sabah başlayan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Günde 10 binden fazla aracın geçiş yaptığı Şanlıurfa-Gaziantep kara yolunda ulaşım durma noktasına geldi. 

Kara yolunun Organize Sanayi ve Evren Sanayi Bölgesi mevkilerinde kar yağışı yüzünden çok sayıda araba yolda kaldı. Şanlıurfa-Gaziantep kara yolunda ulaşımı kontrollü sağlayan trafik ekipleri, zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına izin vermedi. Özellikle Akabe yokuşunda kalan araçlar trafiği olumsuz etkiledi. Servis araçları buzlu yolda ilerlemekte zorlandı. Bazı vatandaşlar ise işlerine yetişmek için yürümek zorunda kaldı. 

Bu arada trafik kontrolü için yola çıkan ekipler, bir tehlikeye yol açmamak için araçlarına zincir takarak çalışmalarını sürdürdü. Sabah saatlerinde servis otobüsüyle Organize Sanayi Bölgesi'ndeki işlerine gitmek üzere yola çıkan işçiler kar yüzünden yolda kaldı. 

Şanlıurfa'da kar yağışının hayatı felç ettiği, onlarca aracın kayarak kara saplandığı görüldü. Karayollarına bağlı dozerler yol açma çalışması yapıyor. Şanlıurfalılar, "Biz yağmur beklerken kar yağması bizim için sürpriz oldu" dediler.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2006 Salı 10:55:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?