5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Karahocagil genç liderleri izledi

GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı desteğiyle kırsal kesimde yaşayan çocukların kişisel gelişimlerine yardımcı olmak amacıyla uygulanan Genç Lider Çiftçi Tarım Kampı'nın gecesine katıldı.

Akçakale yolundaki TEMAV Fuar Alanı'nda, Katılımcı Sulama Yönetimi Geliştirme ve Güçlendirme Derneği (SUDER) ve Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi desteğiyle bu yıl 7.'si gerçekleştirilen Genç Lider Çiftçi Tarım Kampı'nın üçüncü döneminin tamamlanması dolayısıyla bir program düzenlendi.

Programa katılan GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, yaptığı açıklamada, Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM), gençlik merkezleri gibi Genç Lider Çiftçi Kampı'nın da GAP İdaresi tarafından yürütülen sosyal projelerden biri olduğunu söyledi. Projenin 7 yıldır devam ettiğini ifade eden Karahocagil, ''Projenin amacı, özellikle çocukların erken yaşlarda bilinçli birer fert olmalarını ve tarım konusunda iyi yetişmelerini sağlamak; bunun yanı sıra onları tarımda modern teknikler konusunda bilgilendirmek. En önemlisi, bu proje ile çocuklarımıza medeni cesareti aşılamak istiyoruz. Onlara çeşitli etkinliklerde görev almayı ve diğer memleketlerdeki çocuklarla iletişim kurmayı öğretmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Karahocagil, daha sonra GAP Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz, Sulama Yönetimi Geliştirme ve Güçlendirme Derneği (SUDER) Başkanı İbrahim Şahin, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu ve kamptaki çocuklarla birlikte gecede düzenlenen etkinlikleri izledi.

Konuşmaların ardından, kampa katılan öğrenciler arasında bilgi yarışması yapıldı. Tiyatro gösterisi sunan öğrenciler, daha sonra çeşitli şarkılar seslendirdi.

12-16 yaş arasında 40 çocuğun katıldığı kampta, öğrencilere gönüllü eğitmen gözetiminde sportif, sosyal, kültürel ve tarımsal projeler ile yönetimsel kapasitenin geliştirilmesi konularında eğitim veriliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 18:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?