5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Karaköprü doğalgaza kavuşacak

Şanlıurfa merkeze bağlı Karaköprü Belde Belediyesi ile Urfagaz arasında imzalanan protokolden sonra bugün doğalgaz ünitesinin ve ilk borularının kurulumu yapıldı.

Şanlıurfa'nın en çok gelişen yerleşim yeri olan Karaköprü Beldesinde bu yıl hizmete girecek olan doğalgaz için ilk girişim yapıldı. Urfagaz firması tarafından doğalgaz dağıtımını yapacak olan ana ünite ve borularının kurulumu yapıldı.

Karaköprü Beldesi Karşıyaka Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Caddesinde bulunan doğalgaz ana ünitesinin kurulumuna Urfagaz Şanlıurfa İşletme Müdürü Mustafa Erdoğdular, Karşıyaka Mahalle Muhtarı Hüseyin Kolsuzoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Karaköprü Beldesi'nde geçtiğimiz hafta Belediye Başkanı Ahmet Güzel ve Urfagaz şirketi tarafından doğalgaz protokolü imzalanmıştı.
 
Karaköprü'de ilk etapta Karşıyaka Mahallesinde doğalgaz şebekesinin düşüneceğini belirten Urfagaz İşletme Müdürü Mustafa Erdoğdular, "Doğalgaz zamanımızın en modern en temiz çevreci ve en ucuz yakıtıdır. Karaköprü Beldesi için sağlanan büyük bir yeniliktir. Böylesine güzel bir yenliği Karaköprü hizmetine sunulması için çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Bilindiği üzere içinde bulunduğumuz 2009 yılı yeni bir yatırıma, başlanması açısından oldukça zor bir yıl ancak, buna rağmen biz Urfagaz olarak bu yatırımı yapmayı uygun bulduk. Bunun sebebi Karaköprü belediyesinden gelen yoğun taleptir. Geçtiğimiz yıldan itibaren gerek inşaat firmalarından ve gerekse Mahalle sakinlerinden Doğalgaz konusunda yoğun talep almaktayız. En son Karaköprü Belediyemizde bu talepleri dile getirerek, yatırımlara bu yıl başlanması ricasında bulundu. Böylece çalışmalarımıza start verdik Bu yıl ilk etapta yaklaşık 2 bin 300 dairenin bulunduğu Karşıyaka Mahallesinde hizmete vereceğiz. Karaköprü'nün tamamına talepler doğrultusunda yatırım yapacağız ve abone işlemlerimiz başlamıştır" dedi.

Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kolsuzoğlu ise, kurulumu yapılan doğalgaz şebekesinin önemli bir yatırım olduğunu belirterek, "Karaköprü Beldemiz çok gelişti. Belediye Başkanımız Ahmet Güzel ve Urfagaz yönetimine teşekkür ederiz. Halkımızın ihtiyacı vardı bu ihtiyaç karşılandı, çok büyük bir mutluluk duymaktayız" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 11:03:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?