5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Karaköprü doğalgaza kavuşuyor

Şanlıurfa merkeze bağlı Karaköprü Beldesi'nde doğalgaz protokolü imzalandı. 21 Mart 2009 günü Urfagaz şirketi tarafından Karaköprü Beldesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarında ilk doğalgaz borusunun temeli atılacak.

Şanlıurfa'nın metropol beldesi ve en çok gelişen yerleşim yeri olan Karaköprü Beldesi doğalgaza kavuşuyor. Geçtiğimiz kış, ilk kez Şanlıurfa'nın birkaç mahallesine verilen doğalgaz, Karaköprü Beldesine getirilmesi için yaklaşık bir yıldır süren fizibilite çalışmalarının sona ermesiyle Karaköprü Belediyesi ve Urfagaz şirketi tarafından protokol imzalandı.

Karaköprü Belediye Başkanı Ahmet Güzel, Urfagaz işletme Müdürü Mustafa Erdoğdular tarafından düzenlenen imza törenine Karaköprü Belediyesi Meclis üyeleri, idari ve teknik personel katıldılar. Doğalgazın Karaköprü halkına getirilmesi için yaklaşık 2 yıldır mücadele verdiklerini belirten Belediye Başkanı Ahmet Güzel, "Biz Karaköprü halkının yararına olan her türlü yatırım ve hizmete açığız. Doğalgaz bir ihtiyaçtı, bunun için Enerji Bakanlığı ve Urfagaz şirketi arasında görüşmelerimiz olumlu sonuçlandı. Bir yıldır proje çalışmalarını tamamladık. Şimdi ise havaların ısınmasıyla ilk borunun döşenmesi için tören yapacağız. Doğalgaz tüm halkımıza hayırlı olsun" dedi.

Urfagaz işletme Müdürü Mustafa Erdoğdular ise, "Karaköprü halkı için biz ilk etapta çevik kuvvet bölgesinden kazılara başlayacağız. İlk abone kabulüne ise bu hafta başlayacağız, herkese hayırlı olsun" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 14:16:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?