5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Karaköprü doğalgaza kavuşuyor

Şanlıurfa merkeze bağlı Karaköprü Beldesi'nde imzalanan protokolün ardından ilk doğal boruları döşenmeye başlandı.

Şanlıurfa'nın metropol beldesi ve en çok gelişen yerleşim yeri olan Karaköprü Beldesi doğalgaza kavuşuyor. Geçtiğimiz kış, ilk kez Şanlıurfa'nın birkaç mahallesine verilen doğalgazın, Karaköprü Beldesine getirilmesi için yaklaşık bir yıldır süren fizibilite çalışmalarının sona ermesiyle Karaköprü Belediyesi ile Urfagaz Şirketi arasında protokol imzalanmıştı.

Karaköprü Belediye Başkanı Av.Nihat Çiftçi, Urfagaz İşletme Müdürü Mustafa Erdoğdular'ın katılımıyla yapılan sade bir tören ile ilk doğal kazısı yapıldı. Başkan Çiftçi, burada yaptığı konuşmada, "Biz Karaköprü halkının yararına olan her türlü yatırım ve hizmete açığız. Doğalgaz bir ihtiyaç, aynı zamanda alternatif ve çevreci bir enerjidir. Bunun için Urfagaz Şirketi ile görüşmelerimiz olumlu sonuçlandı. Urfagaz ilk etapta sadece çevik kuvvet bölgesine doğalgazı verecekti. Ben buna müsaade etmedim, tüm Karaköprü halkının bu enerjiden yararlanmasını istedim. Olumlu sonuçlandı, halkımıza hayırlı olsun" dedi.

Urfagaz işletme Müdürü Mustafa Erdoğdular ise, "Karaköprü halkı için biz ilk etapta çevik kuvvet bölgesinden kazılara başlayacağız. İlk abone kabulüne ise bu hafta başlayacağız. Herkese hayırlı olsun. Bu yıl içerisinde tüm Karaköprü halkına doğalgazı ulaştırmayı planlıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 17:23:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?