5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Karaköprü sağlık ocağına kavuştu

Şanlıurfa merkeze bağlı Karaköprü Beldesi'nde hayırsever işadamı tarafından yaptırılan sağlık ocağı törenle açıldı.

Şanlıurfa Valiliği ile Koç Haddecilik Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında imzalanan protokol gereği merkeze bağlı Karaköprü Beldesinde yaptırılan ve Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edilen 23. No'lu Hacı Eyyüp Koç Sağlık Ocağı bugün törenle açıldı. Açılışa Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol, M. Emin Önen, Yahya Akman, Müfit Yetkin, Karaköprü Belediye Başkanı Ahmet Güzel, İl Sağlık Müdürü Doktor Hasan Doğan, sağlık ocağını yaptıran işadamı Adil Koç ve Karaköprü Belde halkı katıldı.

2 Poliklinik odası, 1 Aşı odası, 1 Pansuman ve enjeksiyon odası, 1 Emzirme odası, 1 Aile planlaması odası, 1 İdari hekim odası, İstatistik ve personel çalışma odası bulunan sağlık ocağında 2 hekim, 3 ebe, 1 hemşire ve 1 memur olmak üzere toplam 7 personel görev alacak.

Karaköprü Beldesi'nde 3 mahalle ve 8 köyden oluşan toplam 11 bin 827 nüfusa sağlık hizmeti verecek. Sağlık ocağında tedavi edici hizmetler anlamında ayakta teşhis-tedavi, poliklinik hizmetleri, bebek aşılama ve izlem gibi koruyu sağlık hizmeti sunumunun yanında 15-49 yaş arasında kadın aile planlaması, aşılama, gebelik, lohusalık, bebek bakımı ile beslenmesi konularında hizmet verecek.

Sağlık Ocağı açılışında bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, hükümetin sağlık alanında Cumhuriyet tarihinde çok büyük hizmetler yaptığını söyledi. Vali Yavaşcan, "Son yıllarda sağlığa 16 milyon TL yatırım yapıldı. Siverek ve Viranşehir ilçesinde 200 yataklı hastane yapılıyor. Karaköprü Beldesinde 400 yataklı Kadın ve Doğum hastanesinin temeli atılacak. Şanlıurfa'da sağlık ocağı sayımız 73'ten 89'a yükseldi. Yıl sonuna kadar bu sayı 100'ü bulur. Tabi ki, bu yapılanlar yeterli değil. Hizmeti yalnızca devletimizden beklememiz lazım. Hayırsever işadamlarında katkısı gerekiyor. Hayırsever iş adamlarının sağlık ocağı yaptırma sayısında son yıllarda büyük artış oldu. Geçmiş yıllarda işadamları 400 bin TL yardım yaparken, şimdileri bu rakam 2 milyon TL'ye yükseldi. Bunlar hayırsever iş adamların yardımı ile oldu" dedi.

Bu arada, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Doğan ise, sağlıkta dönüşüm programı kapsamında büyük işler yapıldığını kaydederek, "Şanlıurfa'da 1 sağlık ocağına 18 bin kişi düşüyor. Yanı başımızdaki Adıyaman'da bu sayı 8 bin 500'dir. Türkiye ortalaması ise 1 sağlık ocağına 11 bin kişi düşüyor. Aslında Şanlıurfa olarak iyi bir seviyeye geldik. Valimizin desteğiyle sağlık ocakları sayısında artış vardır.

Şanlıurfa'da 2, Siverek ilçesinde 1 sağlık ocağı daha açılacak. Şanlıurfa merkezde 23 adet sağlık ocağı vardır. Biz bu sayıyı 26-27'ye çıkarmak istiyoruz" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan yer tahsisi konusunda yardımcı olan Karaköprü Belediye Başkanı Ahmet Güzel'e teşekkür etti. Vali Yusuf Yavaşcan emeği geçenlere ve sağlık ocağını yapan işadamı Adil Koç'a bir plaket sundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 09:59:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?