5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Karaköprü'de meslek kursu

Şanlıurfa merkeze bağlı Karaköprü Belde Belediyesi tarafından Meslek Edindirme Birimi açıldı. Birimde 150 kişi kurs görecek.

Merkeze bağlı Karaköprü Belde Belediyesi tarafından SODES projesi kapsamında Meslek Edindirme Birimi açıldı. Meslek Edindirme Birimi'ni gezen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Müfit Yetkin, Belediye Başkanı Ahmet Güzel'in, güzel işler başardığını kaydederek, Başkan Güzel'i tebrik etti.

Karaköprü Belediyesi tarafından açılan Meslek Edindirme Birimi'nde kuaförlük, müzik, resim, hediyelik eşya, 0-6 yaş arası çocuk gelişimi, bilgisayar ve biçki-nakış olmak üzere toplam 7 branşta kurs verilecek. Kurslara şimdiye kadar 300 kişinin müracaat ettiğini belirten Meslek Edindirme Birimi Karaköprü Koordinatörü Devran Tekin, kurslara katılan kursiyerlerin hem meslek öğreneceğini ve daha sonra da kendi işyerlerini açarak kendi gelirlerini kendilerinin elde edeceğini söyledi.

Meslek Edindirme Biriminde 7 öğretmenin görev alacağını söyleyen Tekin, 300 kursiyerin başvurduğunu ve bunların içerisinden 150 kişinin kayıtlarının kabul ettiğini kaydetti. Tekin, ileriki günlerde Karaköprü Belediyesi'nin açmış olduğu Birimin üst katında ise yeni makine alınarak kursiyer sayısının artırılacağını söyledi.

Bu arada, Karaköprü Belde Belediye Başkanı Ahmet Güzel ise, dana güzel daha yaşanabilir bir Karaköprü oluşturmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Gençlerimize iş imkanı sunabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Burada genç kızlarımız ve genç erkekler hem meslek öğrenecek hem de kendi iş yerlerini açabilme imkanı bulabilecek. Yarının teminatı olan gençlerimize meslek sahibi yapmak en büyük mutluluk kaynağımız olacaktır" dedi.

AK Parti Milletvekili Müfit Yetkin, Karaköprü Belde Belediye Başkanı Ahmet Güzel Bilgisayar odasında bilgisayarların başına oturarak kursun ilk öğrencileri olduklarını söyleyerek espri yaptı.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 09:59:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?