5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kardelenlere kaymakam şefkati

LİSE OKUMAK İSTEYEN KIZLARA KAYMAKAM BALCI EL UZATTI

Şanlıurfa'nın Birecik Kaymakamı Ozan Balcı, ilçeye bağlı köylerde bulunan 343 kız öğrenciyi taşımalı eğitimle ilçe merkezine getirerek burada eğitimlerine devam etmelerine olanak sağlamak için proje hazırladıklarını söyledi. Mehmet Akan Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Birecik Kaymakamı Ozan Balcı, Milli Eğitim Şube Müdürü Zeki Çakmak ve okul müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Ozan Balcı, öğrencilerin taşımalı eğitim masraflarının yanı sıra kırtasiye, kitap, üniforma gibi ihtiyaçlarının da karşılandığı projede ayrıca bu öğrencilerin aşevinde öğle yemeği yeme imkanı bulacaklarını da belirtti.

Balcı, "Hayata geçen proje ile ortaöğrenimlerine devam eden öğrencilerimizin eğitim masraflarının yanı sıra beslenme ve ulaşım gibi ihtiyaçları da karşılanacaktır. Kız çocuklarının eğitimlerine devam etmesi yolunda hiçbir engelin kalmaması için pozitif bir ayrımcılık yaparak yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Proje dahilinde öğrenciler çeşitli etkinlik ve programlara da katılacaklar. Öğrencilerin derslerindeki başarıları da takip edilerek Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) öncesinde tüm öğrencilerin belli bir başarı grafiği oluşturmaları sağlanacaktır. Öğrencilerimizin derslerindeki başarılarının yanı sıra nitelikli ve donanımlı gençler olarak hayata atılmaları, kız öğrencilerin eğitimlerine devam etmelerine olanak vermek amacı ile hazırlanan projenin tüm ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2009 Cumartesi 10:05:04
Güncelleme :24 Ekim 2009 Cumartesi 10:34:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?