5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kardeşi 15 yıldır kayıp!

Şanlıurfa Akçakale ilçesinde yaşayan 32 yaşındaki Halime Günay, 15 yıldır babasıyla tartıştıktan sonra evden ayrılan kardeşi Mustafa Çoban'ı arıyor.

Atatürk Mahallesi'nde ikamet eden Halime Günay, kardeşi Mustafa Çoban'ın 15 yıl önce, babası İbrahim Çoban ile tartışması sonucu kızdığı evi terk ettiği ve bugüne kadarda bir daha eve dönmediğini söyledi. Şu ana kadar kardeşi Mustafa Çoban'ı aradığını ancak hiçbir izine  rastlamadığını ifade eden Günay,  yetkililerden yardım istedi.

Halime Günay, kardeşini hep aradığını ve bir gün çıkıp geleceğini umutla beklediğini söyleyerek, "Biz o zamanlar çocuktuk. Annem hastaydı ve babam bizlere bakıyordu. Daha sonra dedem babama sen kızıma bakmıyorsun diyerek, gelip annemi götürdü. Biz babamla bir başımıza kaldık. Zaten iki kardeştik. Kardeşim bir gün babamla tartıştı ve 'Ben gidiyorum, artık gelmeyeceğim' diyerek çıkıp gitti. Bir ara haber aldık Tekirdağ'da bir iş yerinde çalışıyormuş, ancak kısa bir zaman sonra izini kaybettirdi. Bir daha izine rastlayamadık. 15 yıldır kardeşimi hasretle arıyorum. Birçok yere haber saldık fotoğrafını gönderdik, ancak çıkıp gelmedi. Benim 7 tane çocuğum var, bana her gün 'Anne dayım
ne zaman gelecek' diyorlar ve ben onlara bir şey diyemiyorum. Artık kardeşimin hasretine dayanacak gücüm kalmadı. Kardeşime buradan sesleniyorum; bize birazcık acıyorsan vicdanın varsa çık gel. Babam çok pişman 'Keşke elim kolum kırılaydı da, ben onun gitmesine müsaade etmeseydim' diyor. Yeter, ne olursun gel. Birazcık merhametin varsa gel" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 16:37:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kalp ayazi IP: 95.7.135.xxx Tarih : 3.02.2011 21:27:39

bacım üzülme elbet birgün çikp gelecektr umudunu yitirme