5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kargo taşımacılığı tartışması

Şanlıurfa Genç Girişimciler Derneği Genel Sekreteri Mustafa Pakır, Kargo taşımacılığının Şanlıurfa'dan Gaziantep'e alınacağı yönündeki haberleri değerlendirerek, bunun GAP'ın ekonomik hedeflerine uygun olmadığını bildirdi. 

Mustafa Pakır, yaptığı yazılı açıklamada, GAP Uluslararası Havalimanı'nın bölgede elde edilecek ürünlerin dünyaya pazarlanmasına imkan sağlamak için planlandığını belirterek, bundan geri adım atmanın son derece yanlış olacağını vurguladı. Pakır, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Şanlıurfa Genç Girişimciler Derneği olarak bütün toplumsal sorunlara son derece duyarlıyız. Memleketimizi yakından ilgilendiren sorunları takip etmeye çalışıyoruz. Bitim aşamasında olan uluslararası havalimanımız daha faaliyete geçmeden Gaziantep Sanayi Odası'nın Ulaştırma Bakanlığı nezdinde girişimde bulunarak kargo taşımacılığı için olumlu yanıt aldığını öğrenmiş bulunuyoruz. Edindiğimiz bilgilere göre 33 milyon YTL harcama ile Gaziantep Havaalanı kargo uçaklarının sefer yapabileceği bir duruma getirilecek. Bu durum, yapımı tamamlanma aşamasına gelen havalimanımızın uluslararası bir kimlik kazanamayacağı anlamına gelmektedir. Bu durum GAP'ın ekonomik hedeflerine de uygun değildir. Tarımsal üretim patlamasının olacağı il Gaziantep değil, Şanlıurfa'dır. Kargo taşımacılığı yapmayan bir Şanlıurfa Havalimanı il açısından, GAP açısından hiçbir anlam ifade etmeyecektir. Şanlıurfa Genç Girişimciler Derneği olarak gerek Akçakale Gümrük Kapısı'nın açılması ve gerekse Kargo taşımacılığı konusunda özellikle iktidara mensup milletvekillerimizi üzerlerine düşeni yapmaya davet ediyoruz. Bu konuda tüm sivil toplum örgütleri olarak birlikte hareket etmeli, tepkimizi ortaya koymalıyız."
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2007 Cumartesi 18:10:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?