5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Karpuz bu yılda memnun etmedi

Şanlıurfalı karpuz üreticilerinin yüzü, bu yıl da beklenildiği gibi gülmedi. Yüzlerce karpuz üreticisinin ürünü aşırı sıcaklar sebebiyle tarlada kaldı.

Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, 2007 yılında Şanlıurfa'da 7 bin 509 hektar alanda karpuz ekildiğini ve 235 bin 532 ton karpuz elde edildiğini belirtiler. Yetkililer, 2008 yılında ise yaklaşık 7 bin 500 hektar alanda karpuz ekiminin yapıldığını, tahmini rekoltenin ise 240 bin ton civarında olduğunu belirterek, "Bu yıl aşırı sıcaklardan dolayı karpuz ne üreticiye ne de tüketiciye tat vermedi. Yaklaşık 20 kiloyu bulan karpuzların içi kelek ve tatsız oluyor. Aslında karpuz sıcağı sever ama aşırı sıcaklar karpuzu bu yıl tamamen bitirdi. Rekolte bu yıl beklenenin çok altında olacağı tahmin ediliyor. Kesin rakamlar Kasım ayında belirlenir" dediler.

Bu arada, Şanlıurfalı karpuz üreticileri ise ürettikleri karpuzun bu yıl tadı olmadığını belirterek, "Aşırı sıcaklar karpuzu bitirdi. Ürettiğimiz karpuz pazar yerine çöpe götürüldü. Şanlıurfa'da yerli karpuzun piyasaya girmemesinden dolayı Adana, Ceyhan ve Malatya'dan getirilen karpuzların kilosu 150 ile 200 YKr arasında satıldı. Bizim yüzümüz gülmez iken bölge dışındaki karpuz üreticilerinin yüzü güldü" şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 12:11:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?