5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kasa hırsızlarına karşı uyarı

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarının gelmesiyle birlikte kasa hırsızlarına karşı bir dizi uyarılarda bulundu.

Kasa hırsızlığının 6 gruba ayrıldığını belirten yetkililer, vatandaşların duyarlı olmasını istedi.

Kasa hırsızlığının yoğunluğu ve etkisi bakımından başlı başına ayrı bir hırsızlık şekli olarak sınıflandırıldığını belirten yetkililer, "Kasa hırsızlığında; komple kasa hırsızlığı, kasayı murçla açmak suretiyle hırsızlık, kasayı arkadan yırtmak suretiyle hırsızlık, kasayı oksijen kaynağı ile kesmek suretiyle hırsızlık, kasayı matkapla delmek suretiyle hırsızlık ve kasaya anahtar uydurmak suretiyle olmak üzere altı gruba ayrılır. Bunlar komple kasa hırsızlığı; sanık veya sanıklar kasayı olay yerinden komple alarak beraberlerinde getirmiş oldukları araç yardımıyla götürüp meskun mahal dışında kasa kazma, spiral, murç yardımıyla açılarak içerisinden çıkanlar alınır” dediler.

İşyerinden hırsızlık olaylarına karşı alınması gereken tedbirleri de açıklayan polis, vatandaşa şu uyarılarda bulundu:

"İşyerinizin pencerelerine mutlaka demir korkuluk yaptırınız. İşyerinizden ayrılmadan önce pencereleri kapatmayı unutmayınız. İşyerinizi kapatırken kapıyı mutlaka kilitleyiniz. İşyerinizin kepenk kilitlerini sert bir cisimle kırılabileceğini ve duvarların delinebileceği unutmayınız. Büyük iş merkezlerinde veya hanlarda iş yeriniz varsa, hırsızların gündüzden içeride kalıp gece hırsızlık yapabileceklerini unutmayınız. Saklanabilecekleri yerleri bekçi veya özel güvenlik görevlilerine kontrol ettiriniz. İşyerinizden çok kısa süreli ayrıldığınızda bile kapınızı mutlaka kapatın veya içeride bir yakınınızı bırakınız. İşyerlerine çatı katlarından girilebileceğini unutmayınız. Çatı katlarındaki kapı ve pencereleri sürekli kilitli tutunuz. Telefonla sizi maliyeci gibi komşunuzun işyerine çağıran şahıslara itibar etmeyiniz. Gitmeniz gerekiyorsa kapınızı mutlaka kilitleyip gidiniz. İşe alacağınız şahısları önceden iyice araştırınız. Özellikle yabancı uyruklu şahıslara daha çok dikkat ediniz. Çalışma saatleri dışında çelik para kasalarında para ve ziynet eşyası bulundurmayınız. Hırsızların her türlü çelik para kasalarını murç, matkap gibi aletlerle rahatlıkla açabildiklerini unutmayınız. İşyeri komşularınızla birlikte bekçi veya özel güvenlik görevlisi tutunuz. Şüphelendiğiniz kişileri 155 Polis imdat telefonuna bildiriniz Tanımadığınız kişilerden veya seyyar satıcılardan faturasız saat, cep telefonu, müzik seti gibi eşyalar satın almayınız. İşyerinizi hırsızlığa karşı sigorta ettiriniz. İşyerinize alarm sistemi ve güvenlik kamerası taktırınız. Her şeye rağmen işyerinizde hırsızlık olmuşsa telaşlanmayınız. Hiçbir şeye dokunmadan en yakın polis merkezine bildiriniz. Polisin herkesi ayrı ayrı koruma imkanı olmadığı için vatandaşlarımıza suçların önlenmesinde önemli görevler düşmektedir."

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 12:09:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?