7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Kasa hırsızlığı çetesi çökertildi

Türkiye'nin çeşitli illerinde para kasalarını soyduğu iddia edilen 4 kişi Şanlıurfa'da yakalandı. Lüks bir otomobil içerisinde içki alemi yaparken yakalanan çete üyesi 4 kişinin daha önce hırsızlık suçundan bir çok sabıkaları olduğu bildirildi. 

Edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin çeşitli illerinde para kasalarını açarak hırsızlık yaptıkları iddia edilen H.S., M.D., V.B. ve H.S. isimli şahıslar Şanlıurfa Yunus Emre Caddesi Çağdaş Çankaya bloklarının olduğu yerde 27 YN 894 plakalı lüks bir araç içinde içki içerken, devriye gezen polisler tarafından durduruldu. Polis H.S. isimli şahsın üzerinde sahte B sınıfı sürücü belgesi ele geçirdi. Araç içerisinde yapılan aramada zula tabir edilen koltuk altında tornavida, inşaat manevalası, kasa açmakta kullanılan anahtarlar ve eldiven ele geçirdi. Şahısların yapılan GBT sorgulamasında H.D.'nin daha önce 9 hırsızlık suçundan, M.D.'nin 13 hırsızlık, V.B.'nin 2 hırsızlık ve H.S.'nin ise 4 hırsızlık suçundan sabıkalarının olduğu tespit edildi. 

Yakalanan şahısların yapılan incelemelerinde Gaziantep ilinden Şanlıurfa'ya hırsızlık amacıyla geldikleri ileri sürüldü. 

Bu arada gözaltına alınan H.S. isimli şahsın E.S. olduğu ve H.S. ile Y.Ç. adına kayıtlı sahte kimlikleri olduğu tespit edildi. Ele geçirilen lüks panelvan araç içerisinde bira şişlerinin olması dikkat çekti. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 4 kişi, bugün adliyeye çıkarıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2006 Cumartesi 16:57:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?