5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kasada yolculuğa polis engeli

Şanlıurfa'da, kasasında insan bulunan kamyon, polis engeline takıldı. Tüm uyarılara rağmen vatandaşlar, kamyon kasalarında yolculuk yapmaya devam ediyor. Her yıl yüzlerce insan kamyon yolculuklarında hayatını kaybederken, Şanlıurfa'da halen kamyonlarla yolculuk yapılıyor. 

Şanlıurfa'da, Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdikleri uygulamada, insana, 'pes doğrusu' dedirten manzaralar ortaya çıktı. Bundan bir ay öncesine kadar Ceylanpınar İlçesi'nde kamyon ile yolculuk yaparken, kamyonun Çırpı Deresi'ne uçması sonucu 10 kişinin ölümüyle noktalanan kazadan ders çıkaramayanlar bugün aynı şekilde yolculuk yaptığı görüldü. 

"Kamyonun kasasında insanların yolculuk ediyor" şeklinde ihbar alan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, Mardin Karayolu üzeri Yeşildirek kavşağında kırmızı ışıkta geçen bir kamyonun peşine düştü. Kamyon daha sonra İl Özel İdaresi önünde polis tarafından durduruldu. Durdurulan kamyonun kasasında yolculuk yapan 30'dan fazla kadın, erkek ve çocuklar tepkilerini dile getirmek için davul ve zurna çalmaya başladı. Davul zurna çalan şahıslar daha sonra kamyon şoförü tarafından uyarıldı. Bu arada, kamyonun kasasında bulunan bir kadın pişkinlik göstererek muhabirin "Kamyon ile yolculuk tehlikeli değil mi? sorusuna, "Tehlikeli değil. Dünya turu yapıyoruz. Biz Türkiye'de yaşamıyor muyuz" diye cevap verdi. Kamyonun kasasında bulunan başka bir kişi ise, "Tehlikeli değil. Haftada 2 kez kamyon ile çeyiz taşıyorum. İnsan dikkatli olursa hiçbir şey olmaz" diye konuştu. 

Trafik polisleri, 63 VP 967 plakalı kamyon sürücüsü İbrahim B.'ye 160 YTL para cezası kesti. Kamyonun kasasında bulunan yolcular ise indirilerek, başka bir araçla evlerine gönderildi. 

Bu şekilde yolcu taşıyan araçlara müsaade etmeyeceklerini vurgulayan polis ekipleri, araçlar hakkında yasal işlem yaptıklarını dile getirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2007 Cumartesi 10:40:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?