5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kasaplara sıkı denetim

Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü işbirliğinde kent merkezinde faaliyet gösteren kasaplara yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Şanlıurfa Zabıta Müdürü M. Burak Küçük, kent merkezinde mezbaha dışı, kontrolsüz ve kaçak et kesimi yapan kasaplara göz açtırılmayacağını söyledi.

2 Temmuz 2009 tarihinde Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Eğitim Merkezi'nde kasaplara yönelik bir bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini belirten Zabıta Müdürü Küçük, bu toplantının ardından denetimlerine başladıklarını ifade ederek tüm kasapların denetleneceğini kaydetti.

Şanlıurfa'da kaçak ve kontrolsüz et kesimi yapan kasaplar olduğunu tespit ettiklerini ve bunlar için cezai müeyyidelerin uygulandığını belirten Zabıta Müdürü M. Burak Küçük, mezbaha dışı, kontrolsüz ve kaçak et kesimi yapan kasaplara asla göz yumulmayacağını söyledi.

Vatandaşların bu konuda duyarlı olması gerektiğini de belirten Küçük, sözlerine şöyle devam etti: "Vatandaşların, kaçak ve sağlıklı olmayan ortamlarda yapılan kesimleri bize bildirmesini istiyoruz. Vatandaş, kasaptan et alırken, etin mühürlü ve kurallara uygun kesilip kesilmediğine dikkat etmeli. Bu konuda kamuoyu bilincinin de oluşması lazım. Bu noktada kurallara uymayan ve kontrolsüz kesim yapan kasaplar hakkında mutlaka cezai işlemler yapılacaktır. İl Tarım Müdürlüğü, Şanlıurfa Belediye Zabıtasından oluşan ekip, her gün düzenli olarak kontrollere çıkacak. Ekip tüketime uygun olmayan etin itlafını yapacak. İş yeri sahipleri hakkında muhakkak cezai işlemler yapılacak."

Küçük, yapılan denetimler sonucunda kurallara uydukları gözlenen işyerlerine Şanlıurfa Belediyesi olarak bir belge verileceğini belirterek, belgeye sahip kasaplardan rahatlıkla alışveriş veriş yapılacağını kamuoyuna duyuracaklarını söyledi.

Şuana kadar 40'a yakın kasabın denetlendiğini belirten Zabıta Müdürü Küçük "40'a yakın işyerini denetleyen Zabıta Ekiplerimiz 2500 adet cezai işlem uyguladı. Amacımız kasap esnafına ceza kesmek değil, halkın sağlıklı ve hijyenik bir ortamda tüketim yapmalarını sağlamaktır" şeklinde konuştu.

Denetimlere, Zabıta Müdürü M. Burak Küçük, Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Nazif Çiftçi, çok sayıda zabıta ekibi ve emniyet güçleri katıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 17:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?