5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kavga büyümeden Başkan araya girdi

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde önde gelen aşiretlerinden Hidreka aşireti ile Mardin'in Derik ilçesinden Metina aşireti arasında bir anlaşmazlıktan dolayı çıkan kavganın tarafları Belediye Başkanı Emrullah Cin'in araya girmesiyle son buldu. 

Bayramın son günü Viranşehir ilçesinde meydana gelen kavgada çok kişi yaralanmış ve iki aşiret arasında husumet başlamıştı. Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, iki aşiretin önde gelenleri ile bir araya geldi.
 
Olayın büyümemesi gerektiğini, iki aşiret bireylerine iletti. Daha sonra iki aşiret mensuplarını Viranşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir araya getiren DTP'liler tekbir sesleri ile iki aşiret bireylerinin tokalaşıp barışmasını sağladı. Barış törenine Belediye başkanı Emrullah Cin, DTP ilçe Başkanı Adnan Etli, DTP ve BDP ilçe örgütünün tüm üyeleri hazır bulundu. Belediye Başkanı Emrullah Cin, yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

"Böyle günlerde barış ve kardeşlik duygularını geliştirmemiz lazım. İki ailemiz birbirinin canlarını yaktılar. İstenmeyen bir durum yaşandı. Allah her iki ailemizden binlerce defa razı olsun ki, bizi kırmadılar, bir araya geldiler ve bu yanan ateşe bir su döktüler. Bizi dinleyip yanan ateşe su döktüğünüz için binlerce defa teşekkür ediyorum hepinize. Özellikle barışa ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyum. Dilerim bu kardeşlik ve barış ebedi olur. Dilerim aralarında tatsızlık olan tüm aşiretler bir araya gelir ve barış ve kardeşlik olur." 

Yapılan konuşmanın ardından iki aşiret bireyleri tokalaşarak kültür ve sanat merkezinden barış ile ayrıldılar.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 16:31:21
Güncelleme :16 Aralık 2008 Salı 16:32:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tufan pıçakçı IP: 88.225.214.xxx Tarih : 17.12.2008 15:47:56

ben urfalıyım ve bu kavgayı gozumle gordum ben metina lıyım metina oldugumdan değil metinanın hıdrekayı vurması çok sasırtıcı hıdreka yaralıları 10 metina ise 7 hıdrekalılarda ağır da çok hepsi bu