5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kayıp aileleri savcılığa başvurdu

Şanlıurfa ve ilçelerinde bir grup kayıp ailesi, Silopi BOTAŞ'ta bulunduğu iddia edilen kuyularının açılması için hazırladıkları dilekçeleri Cumhuriyet Savcılığı'na verdiler. Kayıp aileleri daha sonra toplu şekilde olaysız bir şekilde dağıldı. 

Şanlıurfa'da tespit edilen 18 kayıp ailesinden 7'si bugün İnsan Hakları Derneği Şanlıurfa Şubesi'ne başvurarak Silopi'deki kuyuların açılmasını ve kayıp yakınlarının bulunmasını istedi. Söz konusu 7 aile Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığı'na verdikleri dilekçe ile BOTAŞ'taki kuyuların açılması için başvuruda bulundu. 

Burada kayıp aileler adına bir basın açıklaması yapan İnsan Hakları Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Avukat Sedat Gözkıran, "Şu ana kadar Şanlıurfa il sınırları içerisinde 18 kayıp kişi vardır. Bunlardan 7 aile bize başvurdu. Ailelerin dosyalarını Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduk. Bilindiği gibi ülkemizde Ergenekon soruşturması sürdürülmektedir. Bu soruşturma Tuncay Güney isimli bir şahsın çok ciddi beyanında başlamış ve şu anda mahkeme aşamasındadır. Abdulkadir Aygan isimli bir şahıs 5 yıl önce, bugün Tuncay Güney'in bahsettiklerini ifade etmiş. Bölgede insanların kaçırıldığını ve devletin hiçbir zaman kabullenmediği Jitem tarafından sorgulanıp ve öldürüldükleri, cesetlerin belirsiz ve belirli yerlere gömüldüğünü beyan etmişlerdir. Ergenekon konusunu birileri bu davanın savcılığını ve avukatlığını üstlense de biz bunu anlamlı buluyoruz. Derneğimize 18 kayıp başvurusu vardır. 7 aile yeniden tarafımıza başvurmuş. Biz bu ailelere yardımda bulunuyoruz. Kendilerine öncülük ediyoruz" dedi. 

Bu arada kayıp ailesi olan Cemal Babaoğlu ise yaptığı açıklamada, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in 'kimse devleti töhmet altında bırakmasın. Kimin elinde belge ve bilgi varsa Savcılığa başvursun' sözünü hatırlatarak, "Biz de başvuru yapıyoruz. Nazım Babaoğlu kayıptır. Kimler tarafından gözaltına alındığını biliyoruz. Bunun delil, belgeleri ve şahitleri vardır. Biz kin ve intikam peşinde değiliz, biz adalet arıyoruz. Biz istiyoruz ki çeteler değil adalet hakim olsun. Savcılara düşen ise bu lekeyi
temizlemektir" diye konuştu. 

Çok sayıda sivil polisin görev aldığı basın açıklamasında zılgıt atan kayıp aileler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 15:09:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?