5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kayıp yakınlarından oturma eylemi

İnsan Hakları Derneği (İHD) Şanlıurfa Şubesi'nce, kayıpların bulunması ve faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için 18 kayıp yakını aile, Karakoyun İş Merkezi önünde bugün yedinci oturma eylemini yaptı.

İHD Şanlıurfa Şubesi'nce, kayıpların bulunması ve faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması amacıyla başlatılan oturma eylemi etkinliğinin yedincisi Karakoyun İş Merkezi önünde yapıldı. Eyleme İHD yöneticilerinin yanı sıra kayıp yakınları katıldı.

Burada açıklama yapan İHD Şanlıurfa Şube Sekreteri Suzan İşbilen, kayıp ve faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması, gözaltındaki kayıpların bulunması ve faillerin cezalandırılması amacıyla eylemlerine devam ettiklerini vurguladı.

İşbilen, "Ülkemizde insan hakları sorunlarının temel kaynağı olan Kürt sorununun çözümü noktasında, demokratik açılım olarak süregelen ve milli birlik projesinde dönüşen açılım, söylemlerinden çok umutlu olmadığımızı belirtsek de bu konuda iddialı olduğunu belirten hükümetten beklentilerimiz kayıpların bulunması ve sorumluların cezalandırılmasıdır. Kayıp yakınları dinlenilmedikçe, kayıplarımızın kemikleri ile yüzleşmedikçe Kürt sorununun çözümü konusundaki yaklaşımlardan her zaman şüphe duyacağımızı kamuoyu ile paylaşmak isteriz" dedi.

Kayıp yakınları 10 dakikalık oturma eyleminin ardından alkışlar eşliğinde olaysız bir şekilde dağıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 15:05:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?