5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kaymakam köy köy dolaşıyor

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, eğitime destek için köy köy dolaşıp, vatandaşlardan çalışmalara destek vermelerini istedi.

Gittiği her köyde sevgiyle karşılanan ilçe Kaymakamı Şefik Aygöl, köylülere eğitim olmadan toprakların hiçbir işe yaramadığını anlattı.

Son olarak Gülüveren, Aşağıderen, Yukarıderen, Zorlu, İkizce ve Büyücek köylülerini gezen Kaymakam Aygöl, köylü vatandaşlara eğitim ve öğretimin yararlarını anlatı ve sorunlarını dinledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Temelci'nin de eşlik ettiği gezide, köy okulları kontrol edilerek eksiklikleri tespit edildi. Köylüler, ilçe Kaymakamını köylerinde görmenin sevincini yaşayarak, yıllardır kronikleşen sorunlarını anlatma fırsatı buldular. Köylüler, sorunlar noktasında kaymakamdan sorunların çözülmesini talep ettiler. Köy gezilerinde özelikle okulları ziyaret eden ilçe Kaymakamı Şefik Aygöl, öğrencilerle bol bol sohbet etti.

Köy gezilerinde sorunları dinleyen Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, köylülerle toplantı yaparak eğitim konusunda yapılması gerekenleri anlattı. Aygöl, "Köylerimizde eğitim konusunda var olan sorunların ve eksikliklerin çözümü noktasında birlikte hareket etmeliyiz. Sizlerden beklentimiz çocukların eğitimine destek vermenizdir. Çünkü eğitimsiz insan topluma ve kendisine faydalı olamaz. Eğer çocuklarınızın geleceğinin iyi olmasını istiyorsanız, mutlaka çocuklarınıza eğitim noktasında yatırım yapmalısınız. Bu bölgenin kaderi ancak eğitimle değişir ve gelişir. Eğitim olmadan toprakların hiçbir anlamı yoktur. Eğitimsiz ve bilinçsiz sulamadan dolayı tarlalarımız tuzlandı ve çoraklaştı. Topraklarımızdan daha iyi ürün ve gelir elde etmek istiyorsak, gelecekte bu toprakları kullanan çocuklarımızın bilinçli olması gerekiyor. Eğitimsiz yaşam çok zordur. İşte şimdiki annelere bakın, okuma yazması olmadığı için doktorun vereceği reçeteyi nasıl uygulayacağını bilmiyor. Reçeteye uygun ilaç vermediğinde kendi çocuğunun sonunu kendisi hazırlayacaktır. Bunu kabul etmek hangi vicdana sığar? Kız çocuklarınızı fakirlikten dolay okutamayacak durumdaysanız, Kaymakamlık olarak onun bütün eğitim masraflarını kaldırmaya hazırız. Yeterki siz çocuklarınızı okula gönderin. Bundan böyle çocuğunu okutmayan aileler hakkında yasal işlem başlatacağız. Bunu sizlere hatırlatıyoruz, bilginiz olsun. İlçemize bağlı bütün köylerimizde hiçbir sorun kalmaması yönünde çabalarımız tüm hızıyla devam edecektir. Bizler bütün köylerimize gezerek var olan eksiklikleri tespit edip çözmeye çalışacağız. Bizler sizlere hizmet etmek için buradayız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 16:36:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?