5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kaymakam sayesinde umutlar yeşerdi

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesinde ikamet eden Bozkurt ailesine kaymakamlık el uzatınca, Bozkurt ailesi hayata tekrar tutundu.

Bir yıl önce kan davası yüzünden 6 çocuğu ile Şanlıurfa'daki evinden ayrılan baba Cemal Bozkurt (55), uzun bir sure Akçakale İlçesi Yeşerti köyünde bir evde yaşamaya başladı. Bir yılı sefalet içerisinde geçiren Bozkurt, kan davalı olduğu için memleketine dönemedi. Cemal Bozkurt, bir yıl aradan sonra hayırsever bir vatandaşın Akçakale ilçesindeki derme çatma evine yerleşti. Pencerelere takılmış naylonları gören hayır sahipleri durumu ilçe kaymakamı Şefik Aygöl'e durumu iletti. Kaymakam Şefik Aygöl, Bozkurt ailesine sahip çıkarak bir el arabası aldı. Seyyar el arabasında terazisi ve bir miktar maddi destekte bulunarak hayata tutunmalarına imkan sağladı. Baba Cemal Bozkurt, şimdileri seyyar el arabasıyla sebze satarak hayata tutunmaya çalışıyor.

Normal hayata tutunmanın heyecanını yaşayan baba Cemal Bozkurt, "Şimdiki işimde çok mutluyum. Kaymakam Şefik Aygöl'den Allah razı olsun. Bize yardımcı olmakla tekrar hayata bağlandık. Kaymakamlık bir el arabası, terazi ve bir miktar maddi destek sağlayarak sebze satıcılığına başlamama öncüllük etti.

Şimdi çoluk çocuğuma temiz ve helalinden ekmek götürüyorum. Çok zorluklar çektim, bir yıl saklanır gibi yaşadım. Çocuklarımla çok sıkıntılı ve zor günler yaşadım. Günlerce çaresizliğime ve yoksulluğuma ağladım. Ama şimdi şükürler olsun kaymakamın destek çıkması ile ben ve çocuklarım tekrar hayata bağlandık. Şimdi çok mutluyum. Allah kimseyi açlıkla imtihan etmesin" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2009 Cumartesi 13:28:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?