5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kaymakam tarlada öğrenci aradı

Şanlıurfa'nın Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, evleri, işyerlerini ve pamuk tarlalarını dolaşarak okula gitmeyen kız ve erkek çocuklarını topluyor.

Şanlıurfa'nın Akçakale ve Harran Bölgesi'nde okulların başlamasıyla pamuk hasadının aynı günlere denk gelmesi, birçok öğrencinin pamuk tarlasında çalışarak, okula gitmemesine neden oluyor.

Akçakale Kaymakamlığı, buna karşı yeni bir proje geliştirdi. Kaymakam Aygöl'ün başlatmış olduğu eğitim seferberliğinde tarlada çalışan öğrenciler kurtarıp eğitime kazandırıldı. Kaymakamı Aygöl tarlaları dolaşarak çocukları teker teker topladı. Birçok öğrenci 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında okullarına kavuştu.

Çocuklarını okula göndermeyen ailelere müsaade etmeyeceklerini belirten Kaymakam Aygöl, "Hiç bir öğrenciyi tarlada bırakmayacağız. Bizim amacımız çocuklarımızın eğitim imkanına kavuşması ve okullarına zamanında başlamalarıdır. Yaptığımız denetimler sonucunda hedefimiz öğrencilerimizin tamamının zamanında okullarına başlamalarıdır. Eğitimde yakaladığımız başarıyı devam ettirmek için tarlalarda çalışan öğrenci bırakmama gayretiyle yola çıktık. Bu konuda kararlılığımızı ve denetimlerimizi sürdüreceğiz. Bu konu ile ilgili eğitim kurumlarımız ve kolluk güçlerimiz var gücüyle mücadele edecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2009 Perşembe 10:29:09
Güncelleme :1 Ekim 2009 Perşembe 10:33:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?