5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kaymakama gazeteci ziyareti

Türkiye Gazetesi Şanlıurfa temsilcisi Hamit Kaya, Suruç İlçe Kaymakamı Muhuttin Pamuk'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Suruç Kaymakamı Muhittin Pamuk, ilçede yıllardır su sorununun olduğunu belirterek, ilçeye su gelmesi halinde büyük göç alacağını söyledi.

Pamuk, "Suruç Kaymakamlığı olarak ilçemizin en önemli sorunu olarak gördüğümüz suluma suyunun Suruç ilçesine getirilmesi çabamız sürüyor. Bugüne kadar Suru ilçesine sulama suyunun gelmemesi aslında Suruç'un bir kaybı değil, ülkemizin bir kaybı olarak değerlendiriyorum. Sevinerek ifade etmeliyim ki, son dönemde Suruç halkı tüm kesimleriyle bu önemli sorununu sahiplendi. Böyle birlik ve beraberlik içerisinde devam edilirse suyun Suruç ilçesine gelmesi daha da hızlanacaktır" dedi.

Kaymakam Muhittin Pamuk, Köydes projesiyle ilgili olarak da, "Köylere hizmet olarak 2007 yılında Köydes Programı çerçevesinde köy ve mezraların içme su şebekelerinin yapılmasında kullanılmak üzere birliğe 45 proje için bir milyon 355 bin YTL ödenek tahsis edilmiştir. Birliğimiz tarafından yapılan ihaleler sonucunda, artan ödenekle 70 köy ve mezranın su şebekesi yapılmıştır. Yine Köydes programında köy ve mezraların içme suyu ve enerji nakil hatlarının yapılması için 25 proje için, 341 bin 340 YTL ödenek tahsis edilmiş olup, 64 köyün ve mezranın içme suyu ve enerji nakil hatları yapılmıştır. Birliğimiz tarafından köy ve mezraların içme suyu sondaj çalışması için tahsis edilen 629 bin YTL ödenekle, 85 köy ve mezraya içme suyu sondaj kuyusu açılmıştır. İlçemiz ilk defa 2007 yılı içerisinde rekor seviyede stabilize ve asfalt çalışması yapılmıştır. 33 kilometre yol için gönderilen 324 bin YTL ödenekle 77.5 kilometre stablize yol yapılmıştır. Suruç'ta sorunlar yavaş yavaş aşılıyor. En büyük sorun su sorunudur" diye konuştu.

Türkiye Gazetesi Şanlıurfa temsilcisi Hamit Kaya ise, ellerinden geldiği kadar destek olacaklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 12:55:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?