5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kaymakamdan vekillere mektup

Ceylanpınar ilçesi Kaymakamı Şevket Atlı, Türkiye-Suriye Sınır Kapısı'nın açılması için milletvekillerine mektup gönderdi.

Ceylanpınar Kaymakamı Şevket Atlı, Ceylanpınar ilçesinin coğrafi ve tarihi özelliklerini içeren mektubunu Şanlıurfa milletvekillerine göndererek hudut kapısının açılması için yardım talebinde bulundu. Kaymakam Atlı yazdığı mektupta, Türkiye-Suriye sınırında sadece Ceylanpınar ilçesinde uygulanan sınır ötesi bayramlaşma ile 2 günlüğüne Türkiye'de veya Suriye'de bulunan akrabaları ile bayramlaşmak için müracaat eden vatandaşların sayısının ortalama 4 bin 500 civarında olduğunu hatırlatarak, "Bu geçişler esnasında sınırın her iki yakasında yaşanan ekonomik canlılık buna örnektir. İki günlük idari mektupla bayramlaşma organizesi için karşılıklı olarak birbirlerini evlerinde ziyaret eden vatandaşlar arasındaki ticari hareketlilikten de anlaşılacağı üzere, Suriye Arap Cumhuriyeti Haseki ili ile komşu olan ilçemizde gümrük kapısının açılması, ilçede ticari ve ekonomik hayatın gelişmesi ve canlanmasını sağlayacaktır. 28 Şubat 2008 tarih ve 26801 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Gümrük Yönetmeliği'nde Değişiklik
Yapılmasına Dair Yönetmelik'te Ceylanpınar Gümrük Müdürlüğü 'B' kategorisinde yer almıştır, bu da halkımız arasında gümrük kapısının açıldığı yönünde yoğun bir sevinç duygusu oluşturmuştur. Yasal olarak mevcut 'B' kategorisindeki gümrük kapısına işlerlik kazandırılması, yolcu ve yük trafiğine açılması Ceylanpınar halkının en yoğun beklentileri arasında bulunmaktadır. 2004 yılı Mahalli İdareler Genel Seçimleri arifesinde, Devlet Bakanımız Kürşat Tüzmen'in Suriye gezisi dönüşünü ilçemiz hudut kapısından gerçekleştirmesi ve halkımıza hudut kapısının açılacağı müjdesini vermesi ilçe halkının hafızasında yer almaktadır. 28 Şubat 2008 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle birlikte Kaymakamlığımıza konu hakkında bilgi edinmek amacıyla, gerek ilçe halkı ve gerekse mahalli basın kuruluşları tarafından yoğun bir müracaat söz konusudur. İlçe halkının yoğun beklentisi olan hudut kapsının açılması ilçemizde bir bayram coşkusuyla kutlanacaktır. Konunun Gümrük Müsteşarlığı ve ilgili bakanlıklar nezdinde takip edilmesi, hudut kapsına işlerlik kazandırılması yönündeki çalışmalarınızdan dolayı şimdiden teşekkür eder, saygılarımı sunarım" ifadelerine yer verdi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 16:24:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?