5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kazancı Bedih mezarı başında anıldı

Şanlıurfa sıra gecelerinin piri olarak bilinen Kazancı Bedih lakaplı ünlü gazelhan Bedih Yoluk, vefatının 5. yıldönümünde, Bediüzzaman Aile Mezarlığı'nda bulanan kabri başında anıldı.

Şanlıurfa'daki evinde sobadan sızan gazdan zehirlenerek 5 yıl önce eşi Fatma ile birlikte hayatını kaybeden 'Kazancı Bedih', Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Belediye Başkanı Yardımcısı Fevzi Yücetepe, sanatçı Mehmet Özlek, öğrencileri, sevenleri ve oğlu tarafından mezarı başında anıldı. Bedih Yoluk'un oğlu ve sevenleri, mezarı başında dualar ederek, karanfil bıraktılar. Ardından Kazancı Bedih için Kuran-ı Kerim okundu.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kazancı Bedih'i rahmetle andıklarını söyledi. Ünlü sanatçı Mehmet Özlek ise, Kazancı Bedih'in ünlü bir gazelhan olduğunu hatırlatarak, kendisinin anılması gerektiğine dikkat çekti.

Kazancı Bedih'in küçük oğlu Naci Yoluk ise, babasını unutmayan herkese teşekkür ettiğini dile getirerek, "Anma törenine katılarak babamızı unutmayan herkese teşekkür ediyorum. Bu tür faaliyetlerin devam etmesini diliyorum" diye konuştu.

Yüzlerce türküye kaynaklık yapan Bedih Yoluk, 1929 yılında Şanlıurfa'da doğdu. Sıra gecelerinde büyüyen Bedih, küçük yaşlarda cümbüş çalıp, gazel, türkü ve hoyratla tanıştı. Kısa sürede dikkatleri çekince de yörenin sevilen ses ve saz sanatçılarından biri oldu. 14 yaşında evlendirilen Bedih, ailesinin geçimini sağlamak için bir kazancı ustasının yanında işe başladı. O, artık Kazancı Bedih olarak anılacaktı. 70 yaşından sonra çıkardığı Yaşayan Tarih kasetiyle de halk müziği tutkunlarının gönlünde yer
etti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 22:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?