5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kazancı Bedih'e gazelli anma

Şanlıurfa'da 5 yıl önce katalitik sobadan sızan gazdan zehirlenerek eşiyle yaşamını yitiren ünlü Gazelhan Kazancı Bedih (Yoluk), Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ''Nabi'nin Divanı'ndan Gazeller, Saraydan Urfa Sıra Gecelerine Gazel'' etkinliğiyle anıldı.

Şair Nabi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, şef Mehmet Emin Bitmez yönetimindeki İstanbul Sazkar Topluluğu bir konser verdi. Gecede Konuklara Kazancı Bedih'in hayatını anlatan bir sinevizyon gösterimi sunuldu. Etkinlikte, Kazancı Bedih'in yanı sıra Kel Hazma (Hazma Şenses), Demir İzzet, Mahmut Güzelgöz (Tenekeci Mahmut), Şükrü Hafız, Hamit Hafız, Mukim Tahir, Dehlan Kadir, Hacı Nuri Hafız, Ahmet Hafız, Culha Hafız, Halil Hafız, Bekçi Bakır gibi çok sayıda gazelhan anıldı. Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, etkinliğin sonunda yaptığı konuşmada, Şanlıurfa'nın Türk müzik kültüründe önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Şef Mehmet Emin Bitmez yönetimindeki İstanbul Sazkar Topluluğu'nun birbirinden güzel gazelleri ile muhteşem bir gece yaşayan Şanlıurfalılar, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Konserin sonunda sahneye gelen Başkan Fakıbaba, davetini kırmayıp Şanlıurfa'ya gelen İstanbul Sazkar Topluluğu müzisyenlerine şükranlarını ifade eden birer çiçek ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Etkinliğe, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın yanı sıra Eşi Gül Fakıbaba, Başkan Yardımcıları Mustafa Aydın, Mehmet Fevzi Yücetepe, İbrahim Güllüoğlu, Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Habib Arslan, Şanlıurfa Belediye Kültür ve Sanat Danışmanı Mehmet Özbek, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ, Bora Başkanı Yahya Demirkol, Kazancı Bedih'in oğlu Naci Yoluk ve gazelhanın ailesi ile çok sayıda davetli katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 16:36:01
Güncelleme :18 Ocak 2009 Pazar 20:56:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?