5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kelaynaklara özel gaga bakımı

Birecik ilçesinde koruma altına alınan kelaynakların gaga bakımları için ABD'den özel olarak getirilen makaslar kullanılıyor.

Dünyada nesli hızla tükendiği için Birecik ilçesinde kurulan üreme istasyonunda koruma altına alınan kelaynakların sayısı; Birecik Kaymakamlığı, Birecik Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının duyarlı çalışmaları sonrasında artmaya başladı. Geçtiğimiz yıllarda 90 olan kelaynak sayısı, bu yıl yaşanan doğumlarla 120'ye ulaştı. Nesli tükenen kelaynaklarda yaşanan nüfus artışı yetkilileri sevindiriyor.

Görevliler, kuşların kırılan gagalarının onarımını, bir süre önce ABD'den özel olarak getirdikleri makaslarla yapıyor. Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, kelaynakların yem yerken uzayan alt veya üst gagalarında kırılmalar meydana geldiğini ifade ederek, "Hayvanların aç kalıp ölmesini engellemek için görevli veterinerle birlikte Amerika'dan bir süre önce getirilen kesim aletini kullanarak gagalarını eşit hale getiriyoruz" dedi.

Birecik İstasyonu'nda yapılan çalışmaların kelaynakların sayısının artmasını sağladığını belirten Sonel, geçtiğimiz yıllara oranla kelaynak kuşlarının sayısında daha çok artış olduğunu ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 10:38:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?