5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kelaynakların sayısı 121'e yükseldi

Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan kelaynakların sayısının Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde 121'e yükseldiği bildirildi.


Dünya mirası olan kelaynak kuşlarının çoğalması ve gelecek kuşaklara da aktarılması için çeşitli projeler üreten Birecik Kaymakamlığı, Türkiye de bir ilke daha imza attı.


Birecik Kaymakamlığı tarafından kelaynakların yumurtlama, yavrulama ve yetişme evlerinin hem ziyaretçi odasında hem de internet ortamında izlenebilmesi için geliştirilen kamera takip ve internetten canlı yayın sistemi ile kelaynakların yaşamları izlenebilecek. Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, kelaynak kuşlarının www.birecik.gov.tr sitesinden izlenebileceğini belirtti.


Birecik Kaymakamlığı'nın tamamen kendi imkanlarıyla yaptırdığı sistemin 17 bin YTL'ye mal olduğu ve internet üzerinden kesintisiz yayın yapılacağı bildirildi. Sistemin ayrıca güvenlik amaçlı olarak da kullanıldığını belirten Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, "Böylece hem kelaynak kuşlarımızın güvenliğini sağlamış olacağız hem de yöremize ait bu dünya mirası kuşlarımızın tüm yörenin turizm potansiyelini geliştirmesinde önemli bir eksiklik giderilmiş olacak" dedi.


Tüm vatandaşları yörenin tarihi ve turistik yerlerini gezmeye davet eden Sonel, yöre tanıtımı ve turizmin geliştirilmesi yönünde çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2007 Salı 18:43:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?