5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kenan Evren'in ismi değiştiriliyor

VİRANŞEHİR'DE 12 EYLÜL'ÜN İZLERİ SİLİNİYOR

Şanlıurfa'nın Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven, 12 Eylül darbesini hatırlatan mahalle isimlerinin değişeceğini belirterek, Viranşehir ilçesinde buna benzer birçok mahalle isminin yeni isimlerle değişeceğini açıkladı.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde daha önce Süleyman Demirel Mahallesi'nin ismini Şırnak Mahallesi olarak değiştiren Viranşehir Belediyesi, şimdi de 12 Eylül 1980 ihtilalini yapan dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren'in isminin koyulduğu mahallenin ismini değiştirmeye hazırlanıyor. Belediye Başkanı Leyla Güven, "Bizim belediye olarak bu tür durumlarda mahalle isimlerini değiştirmeye yetkimiz var. Viranşehir'de bir mahalle olan Evren Paşa Mahallesi'nin ismi bize 12 Eylül darbesini hatırlatıyor. Yakın zamanda mahallenin ismini değiştirerek vatandaş ile yapacağımız referandum sonucunda başka isim koyacağız" dedi.

Avrupa'dan örnek veren Güven, "Bir mahalle ismi değiştirileceğinde mahalle sakinleriyle referandum yapılır. Görüşleri alınır. Biz de aynen öyle yapacağız" diye konuştu.

VİRANŞEHİR'DE 12 EYLÜL'ÜN İZLERİ SİLİNİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 14:33:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?