5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kenar mahallelere sağlık hizmeti

Kentin problemlerini öğrenip, hızlı bir şekilde çözüm üretmek amacıyla gece gündüz, hafta sonu demeden gezi ve incelemelerini sürdüren Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, sağlık hizmetlerine ulaşmada güçlük çeken kenar mahallelerin sorununu çözüyor.

Vali Okutan, yeni semt poliklinikleri açtırmasının yanı sıra mevcut poliklinik ve sağlık ocaklarının mesai saatini artırarak, kenar mahallelerde yaşayan vatandaşların sağlık hizmetlerinden daha fazla yararlanmasını amaçlıyor.
Geçtiğimiz günlerde İl Sağlık Müdürlüğü'nde yaptığı toplantıda, İl Sağlık Müdürü Hasan Demir ve sağlık çalışanlarından 2009 yılının sağlıkta hamle yılı olmasını isteyen Vali Nuri Okutan, bu doğrultuda sağlık hizmetlerinin vatandaşların ayağına kadar götürülmesi için gerekli çalışmaların yapılması için talimat verdi.

Vali Okutan'ın talimatı üzerine, Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nin Eyyübiye Semt Polikliniği ile Eyüp Koç ve Gülsüm Çavuş gibi iki farklı semtte yer alan sağlık ocakları pazartesi gününden itibaren sabah 08.00'dan gece 24.00'a kadar halka hizmet vermeye başlayacak. Sağlık hizmetlerine ulaşmada zorluk çeken kenar mahallelerde yaşayan vatandaşların sağlık hizmetlerinden daha fazla faydalanmasını sağlamak amacıyla Vali Okutan, Eğitim ve Araştırma Hastanesince 2 adet, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesince de 1 semt polikliniği açılması için İl Sağlık Müdürlüğünden acilen çalışma yapılmasını istedi.
Vali Okutan'ın talimatları ile sağlık alanında yapılacak olan yeniliklerle vatandaşlar kentin her yerinde evine en yakın yerde sağlık hizmetini alabileceği belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 15:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?