5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kendi harçlıkları ile fidan diktiler

Viranşehir ilçesinde öğrenciler örnek bir davranış sergileyerek, harçlıkları ile aldıkları fidanları diktiler.

Viranşehir Lisesi'nden bir grup öğrenci, öğretmenlerin öncülüğünde "Bir ağaçta senin olsun" kampanyası ile 100 çam fidanını toprakla buluşturdu. Lise ikinci sınıf öğrencilerinin başlattığı kampanya ile öğrenciler harçlıkları ile biriktirip topladıkları paralarla 100 fidan aldılar. Aldıkları fidanları öğretmenleri ile birlikte Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) arkasında bulunan dereye diken öğrenciler, yaptıkları işin diğer öğrenci arkadaşlarına da örnek olmasını dilediler.

Öğrencilerinin örnek bir davranış sergilediklerini belirten Okul Müdür Yardımcısı Ahmet Özyer, öğrencilerin kendi harçlıklarıyla 100 fidan aldıklarını ve dere kenarına diktiklerini söyledi. Özyer, öğrencilerin bu davranışlarından dolayı kutladığını kaydetti.

Özyer, kendilerine araç tahsis edip fidan dikimine destek veren Belediye başkanı Emrullah Cin'e de ayrıca teşekkür ettiklerini kaydetti. 100 fidanı toprakla buluşturan okul öğrencileri ise, bu kampanyalarının devam edeceğini ve ilçe genelinde ağaç dikmenin önemini herkese anlatacaklarını söylediler.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 11:52:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?