5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Kent Konseyi başkanı seçildi

Şanlıurfa Kent Konseyi, 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı, Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Eğitim Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda kent konseyi başkanı ve yürütme kurulu üyeleri seçildi.

1. ve 2. oylamalarda üyelerin 3/2'lik desteğini alamayan Nihat Taş, 3. oylamada rakibi Abburrahman Yetkin'e 9 oy fark atarak, Şanlıurfa Kent Konseyi başkanı seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda, Hakkı Murat Ali Demir ve Ramazan Sağır, oy birliğiyle divana seçildiler. Hakkı Murat'ın başkanlığındaki divan, daha sonra başkan adaylarını açıkladı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, belediye olarak ortak bir kent bilinci oluşturmak için çaba sarf ettiklerini belirterek, el birliğiyle Şanlıurfa'nın gerçek kimliğini ortaya çıkarabileceklerini söyledi. Fakıbaba, "Kent konseyi, şehrimizin sorunlarına kolektif bir biçimde ortak çözüm bulma imkânı sağlayacak bir platformdur. Burada uzlaşmak temel amacımızın ruhudur. STK'lar el ele vererek güçlü bir Şanlıurfa'yı oluşturmalıdır. Kentimizin kültürel zenginliklerini ancak bu yolla ülkemize ve dünyaya duyurabiliriz. Biz Şanlıurfa Belediye olarak ortak bir bilincin oluşturulması için gayret sarf ediyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın konuşmasının ardından divan başkan adaylarına kendilerini kısaca tanıtmaları amacıyla 2'şer dakikalık söz hakkı tanıdı. Şanlıurfa Kent Konseyi eski Başkanı Abdurrahman Yetkin ve Yürütme Kurulu Üyesi Nihat Taş arasında kıyasıya geçen seçimlerde, her iki adayda yönetmelik gereği 1. ve 2. tur seçimlerinde üyelerin 3/2'lik desteğini alamadı. Ancak 3. tur seçimlerinde en fazla oyu alan Nihat Taş, 31 oy alarak kent konseyi başkanlığına seçildi. Rakibi Abdurrahman Yetkin ise 3. tur seçimlerinde sadece 22 oy alabildi. Seçimde 1 oy da geçersiz sayıldı.

Başkan seçilen Nihat Taş, kendisini bu göreve layık gören üyelere teşekkür ederek, tüm kamu kurum ve sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket ederek çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Başkanlık seçiminin ardından Yürütme Kurulu Üyelerinin belirlenmesine geçildi. Bu aşamada kamu kurum ve kuruluşları oy birliğiyle Uğur Büyükhatipoğlu'nu kamu kurum ve kuruluşları temsilcisi olarak yürütme kurulu üyesi olarak belirlerken, muhtarlar da Muhtar Müslüm Akkuş'u oy birliğiyle yürütme kurulu üyesi olarak belirledi. Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi başkanlarının doğal üye olarak girdikleri yürütme kuruluna STK'lardan Asuman Yazmacı, İbrahim Toru, Mustafa Kaplan, Baro'dan Avukat Ahmet Aksoy, Veteriner Hekimleri Odası'ndan Hacı Şeyhanlıoğlu, Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan Mehmet Erdoğan yürütme kurulu üyesi olarak seçildiler.

Şanlıurfa Kent Konseyi, Nihat Taş başkanlığında önümüzdeki günlerde toplanarak görev dağılımını gerçekleştirecek.

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 13:08:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?